FOTO  RENDULIĆ "Zrinjski je najveći klub do sada u mojoj trenerskoj karijeri"; ŠULENTA "Cilj je dvostruka kruna, to se slaže i s tvojim imenom"

Krunoslav Rendulić
Hercegovina.info

Krunoslav Rendulić novi je trener HŠK Zrinjski. Nakon što je mostarski klub jutros potvrdio odlazak Sergeja Jakirovića u Rijeku, pod Bijelim Brijegom brzo su pronašli novo rješenje i na klupu doveli još jednog stručnjaka. Na press konferenciju od 16 sati pred medije su izašli predsjednik kluba Denis Lasić, dopredsjednik Danko Šulenta te Krunoslav Rendulić.

"Nadam se da ćemo s novim trenerom nastaviti stazama uspjeha. Ambicije kluba su uvijek na najvišoj razini, a tako će biti i ovaj put. Jesensku polusezonu smo završili na prvom mjestu, u igri smo za Kup BiH. Želimo napraviti iskorak, osvojiti dvostruku krunu, a uvijek težimo i iskoraku u Europi koliko to bude moguće. Našem novom treneru želimo puno uspjeha, zdravlja, sportske sreće koja je potrebna svima nama", rekao je Lasić.

Danko Šulenta pred Rendulića je postavio visoke ciljeve.

"Iznimno mi je zadovoljstvo što smo uspjeli dovesti trenera koji ima "ime i prezime", koji ima prepoznatljiv stil rada, koji po svemu odgovara načinu kako HŠK Zrinjski igra i kako zastupa interese ovog grada i ove regije. Kruno je poznat kao veliki borac, kao iskren i pošten čovjek i to je ono što nama treba. Imamo dobru momčad, odličnu poziciju, prvi smo, u Kupu smo živi i aktivni, Kup nismo dugo osvojili. Kruno odmah mora znati da je naša ambicija dvostruka kruna", rekao je Šulenta.

"To se slaže s tvojim imenom, Kruno i kruna", rekao je Šulenta uz smijeh.

"Idemo jako kako smo i do sada išli. HŠK Zrinjski je osvojio sedam naslova prvaka, a ovo je prilika Kruni da osvoji svoju prvu trenersku krunu. Imamo pravu osobu na pravom mjestu", zaključio je Šulenta.

Krunoslav Rendulić

"Zahvaljujem se čelnim ljudima kluba na ukazanom povjerenju. Iznimna je čast biti trener kluba koji ima 120 godina i koji je organizacijski najbolji u BiH. Ambicije su visoke i da nije tako vjerojatno ni ja ne bih bio tu. Svi zajedno ćemo maksimalno dati sebe da nastavimo stazama koje su već utabane. Cilj je dvostruka kruna", rekao je Rendulić.

Na pitanje koliko je pratio Zrinjski Rendulić je kazao.

"Bio bih licemjer da kažem da sam detaljno pratio. Zrinjski sam gledao iz razloga što mi je Sergej Jakirović prijatelj i to nije tajna. Bio sam ovdje na utakmici protiv Sheriffa. Zadnju utakmicu sam gledao protiv Borca. Imam uvid u momčad i sve ono što se događalo. 

Jakirovićevi rezultati nisu mu prevelik uteg.

"Posebnog presinga nema. I kada idete na rekreaciju imate velika očekivanja od sebe i želite pobijediti. Kada radite ovaj posao svjesni uvijek je prisutna doza pritiska. No, da je to neki prevelik uteg nije. Zrinjski je veliko ime i ima najbolje rezultate u BiH. Tako treba biti i tako treba i nastaviti."

Rendulić je istaknuo kako stil igre ne treba puno mijenjati.

"S obzirom na stanje na tablici, malo toga ima za popraviti. Sve je dobro. treba samo nastaviti u tom smjeru i mislim da neće biti problema.

O eventualnim pojačanjima, novi trener Plemića je rekao kako se ni tu puno toga neće promijeniti.

"Uvijek svaki trener kaže da mu nedostaju dva igrala. Vidjet ćemo što se nudi. Igrački kadar Zrinjskog je jako dobar tako da tu neće doći do nekih prevelikih promjena". 

Zrinjski je najveći klub u njegovoj trenerskoj karijeri.

"Sigurno da jest. Bilo koji prvak, bilo koje države je velik klub. Zrinjski je do sada najveći klub koji sam do sada vodio, odnosno koji ću voditi", zaključio je Rendulić.

 U karijeri je Rendulić vodio Istru, Šibenik i Goricu, a u reprezentaciji Irana bio je pomoćnik Draganu Skočiću.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.