RENDULIĆ "To je uistinu nadrealno, a ispada da derbi igramo svaka tri dana"

Krunoslav Rendulić
hercegovina.info

Igrači HŠK Zrinjski sutra će igrati još jedan veliki derbi. Plemiće naime očekuje utakmica protiv Sarajeva koje je u jednom jako dobrom nizu. No, nogometaši Zrinjskog su u fenomenalnom nizu i potreban im je samo još jedan bod kako bi i matematički osigurali naslov prvaka. Uoči sutrašnje utakmice pred predstavnike medija danas je izašao Krunoslav Rendulić. U početku se najprije osvrnuo na pobjedu u gradskom derbiju.

"Ispada da igramo svaki treći dan derbi. Ponovno još jedna zahtjevna utakmica. Prošlu smo riješili u svoju korist. Moram reći da smo 60 minuta apsolutno dominirali. Kasnije je Velež uspostavio ravnotežu bio je malo bolji. Imali su dvije- tri prilike gdje su mogli poentirati. Tu smo se spasili i na kraju čak preko Ćorluke mogli povećati prednost, no dobro. Bitno je da smo dobili", rekao je.

"Okrećemo se novom izazovu. Utakmica neće biti niti malo laka. Sarajevo je u pozitivnom nizu zadnjih pet utakmica, imaju četiri pobjede i remi. Nadam se da ćemo ponovno pružiti dobru igru, upisati pobjedu i matematički osigurati naslov. Sarajevo igra puno bolje nego na jesen. No, to je i logično s obzirom na to da su doveli puno novih i dobrih igrača. U dobrom su nizu i sigurno je da je na krilima tih dobrih rezultata i raspoloženje bitno bolje. Oni imaju svoju matematiku, ali i mi svoju. Očekujem dobru utakmicu s naše strane i nova tri boda."

U četrnaest službenih utakmica koliko je Rendulić s klupe vodio Plemiće upisano je jednako toliko pobjeda.

"Zvuči pomalo nadrealno. Da nam je netko rekao da ćemo biti blizu toga svi bi se naravno složili i prihvatili to. Ovo uistinu zvuči fantastično. Svi smo zadovoljni zbog toga i nadamo se da ćemo taj niz još malo produžiti."

Kada je riječ o izostancima Rendulić je rekao

"Za nijansu je bolja. Memija se jučer priključio treninzima, vidjet ćemo koliko je viroza ostavila traga. Zlomislić je nešto bolje, a danas nakon treninga ćemo vidjeti hoće li biti u konkurenciji. Oni koji imaju sitne ozljede idu u dobrom smjeru iako još nisu spremni za utakmice. Nadamo se da će biti spremni za Posušje ili nakon toga.

Raspored je zgusnut.

"Umor je prisutan. Kada igrate svaka dva ili tri dana. Od zadnje utakmice do sutrašnje je 72 sata što baš i nije normalno. No, što je tu je. Radimo na tome da maksimalno osvježimo igrače i budemo sutra na razini."

Naslov prvaka sa Zrinjskim bit će mu prvi u karijeri.

"Znači prije svega za cijeli klub. Ponoviti nešto je uvijek teže nego osvojiti. Za klub je to veliki uspjeh, ali isto tako i za mene. To će mi, ako Bog da sutra to potvrdimo, biti prva titula prvaka u karijeri. Sigurno da je to za mene jako lijep uspjeh".

Ukoliko se već sutra potvrdi naslov prvaka Rendulić je upitan kako motivirati igrače za sljedeće utakmice izuzev finala Kupa.

"Igrači su ti koji su iznijeli najveći teret i oni su najviše zaslužni za ove rezultate. To je jedna karakterna i radna grupa koja je fokusirana i siguran sam da tu neće biti nikakvih problema što se tiče utakmica koje su pred nama."

Za kraj je poslao i poruku navijačima.

"Neka dođu u što većem broju da nas podrže i nadamo se da ćemo uz njihovu pomoć doći do pobjede i matematičke potvrde naslova", zaključio je Krunoslav Rendulić.

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva igra se sutra na stadionu Bare u Čitluku s početkom u 16 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.