RENDULIĆ PRVI PUT OTVORENO O SMJENI "Situacija je bila više nego u redu. Sve je počelo s Posušjem..."

Kruno Rendulić
Hercegovina.info

Odlazak Krunoslava Rendulića s klupe aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, mostarskog Zrinjskog, iznenadio je ljubitelje nogometa širom regije.

Napravio je Rendulić povijesni uspjeh s Plemićima. Nakon što je preuzeo tim od Sergeja Jakirovića uvjerljivo je osvojio titulu prvaka naše zemlje, tome dodao i titulu osvajača Kupa BiH i tako postao prvi trener u povijesti ovog tima kome je to pošlo za rukom.

Također, tim je uveo u grupnu fazu jednog Europskog natjecanja, prvi put u povijesti, a također je upisao i prvi trijumf za jedan tim iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi porazivši AZ Alkmaar u prvom kolu Konferencijske lige.

Ipak, to nije bilo dovoljno, pa je Rendulić nakon poraza od Veleža dobio otkaz, a u razgovoru u podcastu “Tribina” po prvi put je govorio o tome.

“Prvi put takvo nešto se spremalo prije dva mjeseca kada smo izgubili od Posušja 2:0. Tada se moglo naslutiti da stvari ne idu u pozitivnom smjeru. Kada novine počnu brujati da vam se sprema otkaz, a klub ne stane iza vas glasnim priopćenjem i kaže nije tako onda je jasno odakle vjetar puše. Moj otkaz traje već dva mjeseca”, rekao je Rendulić.

Sadržaj se učitava...

Čini se da je Renduliću presudio poraz u derbiju protiv Veleža, ali stiče se dojam da je Zrinjski ipak bio tu negdje. S pobjedom u zaostalom susretu Plemići bi bili na -4 u odnosu na Borac.

“Situacija je bila više nego u redu. S pobjedom koja bi se dogodila svakako. Novi trener je došao dva dana prije utakmice, šta je mogao promijeniti – ništa. Bodovno smo izjednačeni kao i prošle godine, sve je identično, ali plovimo Europom. Treba reći da Borac ove godine igra dobro, oni su iskoristili sve svoje šanse, prvih pet mečeva igrali kod kuće i uzeli 15 bodova…”, istaknuo je Rendulić, a nakon toga se ponovno vratio na priče od prije dva mjeseca:

“Ne bih ulazio u razloge, ali bih rekao na kraju da sam postao žrtva svog uspjeha. Letvica je podignuta visoko, naravno da ljudi u svemu tome postaju i nerealni. Svi smo to pomalo, ali treba sagledati priču i donijeti zaključak na realnim osnovama. Mi smo drugi u prvenstvu, jako dobre partije pružali u Evropi. Nije lako voziti paralelno dva kolosjeka. Nastupamo u grupi koja je vrijedna Lige prvaka i od početka Zrinjski je tu uljez. AZ, Aston Villa i Legia su kvalitetom iznad nas. Pogotovo je to Aston Villa. Klub nije imao takav tim u zadnjih 15 godina, trenutno su na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. AZ je trenutno treći u Nizozmskoj, Legia je najbolja u Poljskoj. Mi smo u takvoj konkurenciji bili konkuretni u svim utakmicama, ispisali i povjesnu utakmicu protiv AZ Alkmaara, bili konkurentni protiv Aston Ville u Birminghamu. Do zadnjih sekundi smo imali bod u rukama. Utakmica protiv Legije je bilo 50:50. Poništen nam je i čini se regularan gol. Pitanje kako bi taj meč završio, a po prikazanom morali smo uzeti. U Poljskoj su nas koštale greške, ali to i jeste razlika nas i u Europi.”

Govorio je i o tome je li prije dolaska u Zrinjski bio spreman na to

“Uvijek sam govorio da imam dnevni ugovor, nije bitno koliko on traje. Morate ići dan po dan, ako se ne možete s tim pomiriti ne trebate se ni baviti. Ponosan sam na ovo što sam uradio u Zrinjskom. Ponosan sam na tim, na momke oni su najzaslužniji rezultate. Sretan sam što sam tu”, ističe Rendulić.