RENDULIĆ PRED BREIDABLIK "Nećemo misliti samo o obrani našeg gola, igrat ćemo ofenzivno i pokušati pobijediti"

Krunoslav Rendulić Zrinjski
Hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog večeras na Islandu imaju povijesnu priliku postati prva momčad iz BiH koja će izboriti nastup u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja.
Plemići protiv Breidablika brane prednost od 6:2 iz Mostara i ako preskoče islandskog prvaka osigurat će minimalno nastup u grupi Uefine Konferencijske lige.

Na dohvat ruke je i Europska liga, a za plasman u to europske natjecanje Zrinjski će morati preskočiti austrijski LASK, naravno pod uvjetom da večeras ne prokockaju veliku prednost protiv Islanđana.

Utakmuci je najavio strateg Zrinjskog, Krunoslav Rendulić:

"Imamo veliku prednost ali treba reći da je nova utakmica novi dan, sve što je bilo se zaboravlja, jednostavno tu prednost treba obraniti. Ona je velika i svi se nadamo da ćemo pružiti dobru igru i obraniti tu prednost. Ne samo to, nego da ćemo pokazati igru kao i u Mostaru, i da ćemo ići aktivno po pobjedu.

Komentirao je i uvjete koji ih čekaju na stadionu Kopavogsvollur.

"Uvjeti su korektni premda nismo naučili na vjetar i 12 stupnjeva ali nije to strašno, veći problem će predstavljati umjetna trava. Trenirali smo dva dana na njoj, i nadam se da ćemo se uspjeti adaptirati.
Znali smo kakvi su, pogledali smo im 6 ili 7 utakmica i ne vjerujem da se nešto drastično u tom kontekstu može promijentii. Znamo koje su im dobre strane, znamo koje su im mane i probat ćemo na sličan način igrati i danas, iskorisitit što se iskoristiti da i proći dalje.
Nećemo misliti samo o obrani našeg gola, to nema pretjeranog smisla, igrat ćemo kao i u Mostaru, ofenzivno i pokušati pobijediti.

Na pitanje kakav je zdravstveni karton, Rendulić odgovara:
"Svi igrači osim Zvone Kožulja, koji je 7 dana van terena su spremni, imamo nekih sitnih ozljeda ali ništa što će spriječiti igrače da nastupe".

Za kraj je komentirao koliko je zadovoljan suradnjom Kiša i Bilbije.
"Jasno je od početka bilo da Kiš i Bilbija mogu zajedno, bili su sjajni i nadam se da će danas nastaviti u istom ritmu".