RENDULIĆ "Ne smijemo se odati depresiji može jednom biti i loše, a trojica novih još uvijek nisu spremni"

Krunoslav Rendulić
Fena

U okviru 7. kola Premijer lige BiH nogometaše HŠK Zrinjski sutra očekuje veliki derbi protiv Sarajeva na Koševu. Plemići u ovaj susret ulaze nakon iznenađujućeg poraza na domaćem terenu protiv Posušja te će svakako ići po iskupljenje. Uoči sutrašnje utakmice pred predstavnike medija danas je izašao trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Na početku je komentirao utakmicu s Posušjem.

"Treba biti pošten i reći da nismo bili na razini. U donosu na prikazano, nismo zaslužili ništa. U takvim utakmicama kada te ne ide, kad uđeš bez energije, onda je i bod "puna šaka brade". Nismo smogni snage niti za taj jedan bod- Kada podvučemo crtu, treba biti pošten i reći da ga nismo ni zaslužili. Ostali smo bez tri boda, ali ono što je u cijeloj priči dobro, ako je to neka utjeha, da je prvenstvo tek počelo". rekao je Rendulić.

Sarajevo izgleda dobro u posljednje vrijeme.

"Sutra nas čeka jako teška i izazovna utakmica. Sarajevo je najteži mogući protivnik. Mi znamo svoju kvalitetu, jedan poraz nas ne može poljuljati u našim uvjerenjima da imamo kvalitetu i da smo dobri. Isto tako kao što nismo letjeli u oblacima kada smo imali dobre i dugačke serije, tako se ni sada nećemo odati depresiji. Za to jednostavno nema mjesta. Sutra je novi dan, nova utakmica i nadam se da ćemo pružiti dobru igru. Naš cilj je uvijek isti, a to je pobjeda".

"Sarajevo je uz nas i još dvije momčadi najveći kandidat za sam vrh. Već su nekoliko godina u nekom stvaranju. Svaki prijelazni rok dosta igrača dođe i ode. Sada to sve ima malo više smisla. Doveli su kvalitetne igrače. Naravno, nije to sve lako "uglazbiti" u kratkom razdoblju, ali igraju dobro, igraju kvalitetno i na svom terenu gdje priželjkuju puni plijen. No, mi smo spremni na taj izazov i sve moguće izazove koji će nas čekati tijekom 90 minuta. Dat ćemo sve od sebe, pružiti dobru igru i nadam se ubilježiti pobjedu", dodao je Rendulić.

O stanju u momčadi Rendulić je rekao:

"Luka Marin jutros nije bio na treningu, uhvatila ga je viroza. Jakovljević se vraća nakon dužeg izbivanja zbog ozljede lista i sutra će biti u konkurenciji. Hoće li krenuti od prve minute ili neće to ćemo još vidjeti".

Balić, Radić, Bradarić?

"Nisu još spremni. Trebat će im još neko vrijeme da dođu optimalnu tjelesnu razinu. Bradarić je već duže s nama, od početka osmog mjeseca. Kod njega su pomaci izuzetno vidljivi, ali nije bio u dobrom fizičkom stanju kada je došao, pa će i njemu trebati još neko vrijeme, ali je blizu da bude u momčadi."

Promjena u odnosu na Posušje će biti.

"Sigurno da će biti promjena. Imamo tri ili četiri opcije pa ćemo vidjeti".

Na natpise navijača o blijedoj partiji, ali i izjavi Branka Karačića kako Zrinjski nije u formi Rendulić je rekao da nema potrebe za dramom.

"Ljudi su skloni dramatiziranju. Nitko nije pitao kada smo imali dobar niz, kako to da igramo dobro i zašto pobjeđujemo. To očito nije vijest. Dozvolit ćete da jedan put u deset mjeseci otkada sam ja tu izgleda loše. To nije nikakvo čudo ni za puno bolje ni kvalitetnije momčadi. Vjerojatno povlači paralele s naših europskih utakmica. Mi imamo privilegiju da ih igramo, 14 njih, ako je netko zaboravio što se nikada nije dogodilo. Mi imamo privilegiju to igrati, nekada bolje ili lošije, za razliku od svih drugih koji to nemaju".

O njegovom, ali i odlasku Nemanje Bilbije trener Zrinjskog je rekao.

"Komentirat ću samo Nemanju. On je izuzetno kvalitetan igrač, odnosno tip igrača za kojeg se plaćaju ogromne svote. Golgeter se rodi, to se ne može postati. Njegov gen za gol je izuzetan i naravno da je on kao takav svaki prijelazni rok u fokusu. On ima ponuda, ali u tim situacijama treba zadovoljiti tri strane".

No, dodao je i jednu rečenicu o trenerskom poslu.

"Ma nemam tu što komentirati. Postoje treneri koji su dobili otkaz i koji će ga dobiti. Ako niste spremni na to onda se ne možete baviti ovim poslom", kazao je Rendulić.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.