RENDULIĆ "Kvalitetom smo na istoj razini, ako ne i bolji u odnosu na jesen"

Krunoslav Rendulić
Hercegovina.info

Nakon 92 dana bez natjecateljskog nogometa HŠK Zrinjski u nedjelju će u okviru osmine finala Kupa BiH ugostiti Laktaše.

Utakmica će se igrati u Čitluku s početkom u 13 sati, jer traju radovi na postavljanju novog travnjaka na stadionu pod Bijelim brijegom, a zbog kazne koju je Zrinjski zaradio na kraju prvog dijela sezone utakmica će se igrati pred praznim tribinama.

"Idealno bi bilo da možemo igrati na našem stadionu, ali jednostavno, šta je tu je. Teren nije idealan, moramo se adaptirati, moramo živjeti s tim i to nam ne smije biti izgovor", najavio je nedjeljnu utakmicu trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Renduliću bi problem u nastavku sezone mogla predstavljati činjenica da su veliki dio priprema zbog ozljeda propustili stoperi Hrvoje Barišić i Marin Magdić.

"Imali smo određenih problema s ozljedama, s bolestima, stanje se zadnji tjedan poprilično normaliziralo i van kadra je zbog ozljede još samo Bekić. Momčad je dobro, jako su dobro trenirali i jedva čekamo da utakmica počne", poručio je strateg Zrinjskog.

Kada je u pitanju nedjeljni protivnik Rendulić ne krije da je njegov momčad veliki favorit.

"Momčad Laktaša nije niti malo bezazlena, treći su u svojoj ligi, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca. Imali su nekih promjena u kadru, otišla su dva ili tri igrača. Naravno, kvaliteta je na našoj strani i vjerujem da ćemo proći", kazao je Rendulić.

U zimskom prijelaznom roku redove Zrinjskog napustili su članovi udarne postave vratar Josip Čondrić i veznjak Niko Janković.

Iako se radi o igračima koji su imali značajnu ulogu, Rendulić smatra kako Zrinjski njihovim odlaskom nije izgubio na kvaliteti.

"Na njihove pozicije doveli smo vratara Marića, koji je branio u MLS-u, u zadnje igrao je u Grčkoj i to je vratar koji ima kvalitetu, doveli smo Ivančića koji ima 180 utakmica u HNL-u, a to je i Vukotić koji ima veliku perspektivu. Doveli smo Ismajlgecija koji će pokriti deficitarnu poziciju na lijevoj strani obrane, a tu je i pojačanje u vrhu napada Tomislav Kiš. Kvalitetom smo na istoj razini, ako ne i bolji u odnosu na jesen",  poručio je Rendulić.

Zrinjski će u nedjelju na stadionu Bare po svemu sudeći istrčati u sastavu vrlo sličnom onom koji počeo utakmicu u Gabeli prošlog vikenda u polufinalu memorijalnog turnira Andrije Ankovića protiv Goška. Podsjećamo, Rendulić je utakmicu koju je Zrinjski pobijedio rezultatom 1:0 započeo u sastavu: Marić – Ćorluka, Jakovljević, Senić, Ismajlgeci – Ilinković, Sučić – Tičinović, Ivančić, Ćuže – Bilbija.