RENDULIĆ "Jukića nema za Europu, na toj listi imamo samo Kožulja. Bilbija ima ponudu"

Rendulić
hercegovina.info

Nakon „europskih avantura“ ekipu Zrinjskog u srijedu očekuje prvenstveni ogled pred domaćom publikom protiv ekipe HŠK Posušje.

To je prva od četiri zaostale utakmice, koje je Zrinjski odgađao zbog nastupa u Europi.

"Čeka nas zahtjevna utakmica i zahtjevan protivnik koji se dosta pojačao i nije mu ista kvaliteta kao prošle godine. To je nova momčad koja zna što hoće, koja ima kvalitetu i čvrstoću. Ne čeka nas nimalo lagan zadatak, ali smo spremni za to. Kao i od svake druge utakmice očekujemo da pružimo dobru igru i damo svoj maksimum, a ako pružimo maksimum to će biti dovoljno za pobjedu", najavio je ogled s Posušjem trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Nakon nastupa u pretkolima europskih natjecanja i povijesnog plasmana u grupnu fazu UEFA Konferencijske lige Rendulić ističe kako je Primjer lige BiH prioritet.

Sadržaj se učitava...

"Domaće prvenstvo je prioritet, jer bez njega nema Europe. Idemo utakmicu po utakmicu, kroz razgovor s igračima uvijek naglasim da je prvenstvo prioritet, a kad dođu druge utakmice, Konferencijske lige i kupa, onda ćemo misliti na to", jasan je bio Rendulić.

Prije reprezentativne stanke Zrinjski je trebao igrati hercegovački derbi protiv Širokog Brijega, ali je i taj dvoboj odgođen, ovoga puta zbog crijevne viroze u redovima Zrinjskog:

"Prvi tjedan je bio vidljiv trag viroze, u toj priči najgore su prošli Malekinušić, Memija, Tičinović, Ramić. Oni su u normalu došli tek prije tri-četiri dana, a ostali su bolje. Dok ne krene utakmica s Posušjem ne možemo reći kakav je trag ostavila bolest. To su sve neki problemi koji se moraju riješiti na dnevnoj bazi.

  • Završen je i prijelazni rok u BiH, Zrinjski u rosteru ima 29 igrača plus vratare, a posljednje pojačanje je napadač Anton Maglica.

    "Treba reći da svi igrači koji su došli imaju kvalitetu, a hendikep je taj što su izvan natjecateljskog ritma. Trebat će im neko vrijem da „nadođu“. Isto vrijedi i za Maglicu. Četiri i pol mjeseca je van treninga, vrijeme ispred nas će mu koristiti, a vjerujem da će nakon druge pauze biti na ozbiljnoj razini", smatra Rendulić.

    Osvrnuo se i na temu izostavljanja Ivana Jukića s popisa igrača na koje računa u Konferencijskoj ligi. Rendulić je podsjetio kako na toj listi mogu biti 22 imena i da kada se lista zaključi više nema promjena. U ovom trenutku, Rendulić se morao odreći usluga nekolicine igrača, među kojima je i veznjak Jukić.

    "Svaki klub može imati i „B listu“ na kojoj može biti skoro neograničen broj igrača, ali je uvjet da to moraju biti igrači koji su došli iz omladinske škole vašeg kluba, AZ Alkmaar tako ima 40 igrača, a Dinamo 27. Nama, osim Kožulja, nitko drugi u sastavu ne može biti na toj listi jer nisu prošli našu omladinsku školu", pojasnio je.

    Novinare je zanimao i eventualni transfer Nemanje Bilbije.

    "Koliko mi je poznato, Nemanja (Bilbija) ima ponudu, ali on svaki prijelazni rok ima nekakvu ponudu. Sadašnja ponuda ne zadovoljava sve strane, to je moja pretpostavka, i iz tog razloga je on tu", zaključio je Rendulić.

    Zrinjski i Posušje odmjeriti će snage u srijedu, 13. rujna, na stadionu pod Bijelim brijegom, a utakmica počinje u 18.30 sati.