RENDULIĆ "Da je gotovo otkazala bi se utakmica, imamo znak upozorenja"

Krunoslav Rendulić Zrinjski
Hercegovina.info

Nogometaše HŠK Zrinjski sutra očekuje uzvratni susret polufinala kupa protiv Tuzla City. Plemići pred uzvrat imaju ogromnu prednost od 0:3 iz prvog susreta i praktički su jednom nogom u finalu. No, trener Krunoslav Rendulić ne želi razmišljati na taj način.

"Prvu utakmicu smo riješili u našu korist rezultatom 0:3. Očekuje nas nova utakmica, ova sutrašnja. Moramo zaboraviti što je bilo. Nova utakmica, novi izazovi. Bilo bi pogubno razmišljati da je gotovo, da je gotovo onda bi utakmica bila otkazana ne bi je uopće bilo. Tuzla City je poslije nas zabilježila dva pozitivna rezultata. Pobijedili su Željezničar u gostima i odigrali neriješeno protiv Veleža što pokazuje da sigurno imaju kvalitetu. Na nama je da odigramo kao i do sada i da prođemo u polufinale", rekao je Rendulić na današnjoj konferenciji za medije.

Zrinjski u finalu nije bio još od 2008. godine.

"To je jedan mali znak upozorenja da do finala nije lako doći. Imamo sutra priliku po drugi puta proći u finale. Nadam se da ćemo tamo i biti, da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i zabilježiti pobjedu. To je cilj".

Problema s izostancima ima i pred ovaj susret.

"Poslije pobjede stanje je uvijek dobro. Što se tiče zdravstvenog biltena tu baš i ne stojimo najbolje. Od prije je poznato da Tičinović ne konkurira za momčad, a neće konkurirati ni Ilinković. Viroze koje smo imali su ostavile traga, pa igrači koji su ih imali jučer na treningu nisu izgledali baš najbolje. Vidjet ćemo kako će danas proći trening pa ćemo biti pametniji sutra. Po tome ćemo i složiti momčad", istaknuo je trener Zrinjskog.

Veseli ga sve veći broj hibridnih travnjaka u BiH.

"Takvi tereni su u principu brži, lopta ide brže i sve se odvija brže. Vrijeme čiste igre je puno duže tako da smo sve strane na dobitku svi. Kada teren nije takav, kada je malo lošiji onda to sve skupa izgleda puno sporije i drugačije. Zbog toga i gledatelji ostanu zakinuti. Nadamo se da će ovaj naš teren biti što je prije moguće gotov, ali i da će svi tereni koji su napravljeni biti u dobrom stanju i da će se shodno tome i liga podići".

Na pitanje kakav je današnji Zrinjski u odnosu na onaj koji je ispao od Scheriffa prošle sezone Rendulić je kazao.

"Siguran sam da bi pružili veći otpor nego je to bilo prošli put iz razloga što je momčad šest mjeseci duže na okupu. Shodno tome bilo bi to puno bolje. Neću reći da bi ih prošli iako smo bili jako blizu. Nadam se da će nas ove godine ždrijeb malo i pomaziti i da ćemo se uspjeti kvalificirati u grupnu fazu u Europi".

Komentirao je i borbu za Europu u domaćem prvenstvu.

"Sarajevo se novom pobjedom približilo mjestima koje vode u Europu i sve ekipe imaju svoje šanse. No, mislim da Borac najbliži s obzirom na pobjedu u Širokom Brijegu. Ima veće šanse od Širokog, Veleža, Želje i Sarajeva. Bit će zanimljiva borba do samog kraja za pozicije koje vode u Europu."

Izrazito je zadovoljan kondicijom svoje momčadi.

"Mi smo tu na tragu nekih velikih momčadi, čak imamo komparacije s nekim reprezentacijama koje se bore u kvalifikacijama za Euro. Mi smo tu što se tiče trke podjednaki, čak možda i malo bolji. Ako govorimo o tehničko-taktičkim stvarima onda tu sigurno možemo još napredovati."

Na pitanje koga bi želio u finalu Kupa Rendulić nije dao precizan odgovor.

"Prvo se moramo plasirati u finale. Aktivan je rezultat u sutrašnjoj utakmici. I Velež i Željo se imaju pravo nadati finalu. Očekujem da će utakmica biti otvorena. Prostora za kalkulacije nema. I jedna i druga momčad imaju svoje argumente da se vide u finalu", zaključio je Krunoslav Rendulić.

Utakmica između HŠK Zrinjski i Tuzla City igra se sutra (srijeda 19. travanj) na stadionu Bare u Čitluk od 16 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.