REMI U ZENICI Bosni i Hercegovini samo bod protiv Kazahstana

reprezentacija BIH
NS BiH

U šestom kolu Kvalifikacija za SP u Katru, reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici remizirala s Kazhstanom odiravši susret rezultatom 2:2. Zmajevi su pobjedu ispustili duboko u sudačkoj nadoknadi, točnije u 95. minuti.

Utakmica je odigrana u lijepom ambijentu pred više tisua gledatelja, a prvo poluvrijeme proteklo je u terenskoj inicijativi bh. momčadi, no su mreže mirovale. Redale su se šanse pred kazahstanskim golom i reprezentativci BiH su imali 16 udaraca, dok su Kazahstanci u prvom poluvremenu uputili samo jedan udarac prema vratima.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti. Nakon kornera u 52. minuti Islambek Kuat je bio najviši u skoku u i s peterca glavom šalje loptu u mrežu.

I u nastavku težište igre bilo je na polovici Kazahstana, a do izjednačenja Zmajevi dolaze u 74. minuti kad Miralem Pjanić iz jedanaesterca postiže pogodak. Tri minute poslije dobar pokušaj sa ruba kaznenog prostora imao je Edin Džeko, ali je lopta otišla pored gola.

BiH rezultat preokreće u 85. minuti. Pjanić je centrirao sa desne strane, a Luka Menalo glavom loptu šalje iza leđa Igora Shatskiya.

Ipak u posljednjim trenutcima gosti dolaze do boda. U petoj minuti sudačke nadoknade strijelac je bio Baktiyor Zainutdinov.