REMI U MOSTARU Velež pomogao sebi, ali i Zrinjskom

Velež Borac
SportSport

Borac ide prema novoj tituli, mada bi Zrinjski mogao napraviti dodatni pritisak i da smanji zaostatak za Banjolučanima. U slučaju da Plemići sutra savladaju otpisanu Zvijezdu 09, doći će na -7 što osam kola prije kraja ipak nije nedostižno.

No, uzimajući sve u faktore u obzir, Borac može biti zadovoljan i s bodom u Mostaru, a i Velež, koji je ostao neporažen u duelu s trentuno najboljom ekipom lige i ostat će siguran na trećem mjestu koje vodi u Eeropu, piše SportSport.

Ekspresno su poveli gosti, već u trećoj minuti, kada je Vuković sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Velež je imao dobru šansu u 11. minuti, kada je Haskić šutirao s 10 metara, ali je Herrera fenomenalno blokirao.

U 18. minuti korner za goste, Haskić je nespretno reagirao i zamalo pogodio autogol. Pogodio je prečku, imali su Mostarci dosta sreće. Pet minuta kasnije Pršeš izvodi korner, Šturm ostaje sam, ali s 14 metara se odlučio odmah šutirati glavom i to je jako loše napravio.

U 27. minuti veliki protesti domaćih. Zvonić pada nakon duela s Lukićem, ali Njegomirović se nije oglasio, a u nastavku akcije Blagaić loše šutira. Nedugo nakon toga Oreč je u šansi, ali brani Milošević.

Borac zamalo da dođe do 2:0 u 28 minuti. Lukić je bio sam na 12 metara, šutirao je, no odbranio je Hadžikić. Potom je Vuković gađao, opet Hadžikić brani. Do odlaska na odmor prilika za Velež. Mogao je Suljić šutirati, ali je umjesto toga proigrao Haskića, koji je loše centrirao.

Na startu drugog dijela šansa za Borac nakon greške domaće odbrane, ali Hadžikić spašava iako se našao sam pred Blagaićem. Velež ipak dolazi do 1:1 u 64. minuti. Hrkač je uposlio Guliashvilija, a ovaj matira Miloševića.

Gosti su u 73. tražili penal nakon duela Herere i Oreča, no Njegomirović je samo odmahnuo rukama. Jurilj je pokušao lobom iznenaditi Hadžikića, no oprezan je golman Veleža bio u 78. minuti, a nedugo nakon toga Vuković puca preko gola.

U 80. minuti je Šturm centrirao i pogodio prečku gola Banjolučana. Pet minuta prije kraja dobar napad Rođenih, ali Čaić malo kasni nakon kornera. U zadnjim sekundama Hrelja sjajno gađa, a Hadžikić šestom intervencijom spašava Rođenima bod. Pokušavali su i jedni i drugi doći do sva tri boda, ali je na kraju završeno rezultatom 1:1, što je možda i najrealnije.

Borca očekuje revanš u polufinalu Kupa protiv Širokog, pa u petak dočekuju Slogu Meridian iz Doboja, a Mostarci će u 26. kolu igrati mostarski derbi protiv Zrinjskog Pod Bijelim brijegom.