REMI U LISABONU Atalanta tri puta pogađala okvir gola

Sporting Atalanta Europska liga
EPA

Dan prije ostalih odigrana je utakmica između Sportinga i Atalante, u sklopu osmine finala Europske lige. Talijanska momčad imala je više šansi tijekom susreta, ali na koncu se ipak morala zadovoljiti remijem. Završilo je 1:1.

Lako je ispala obrana Atalante, a Sporting u nekoliko poteza došao do pogotka. Asistencija se piše Trincau koji je lijepo proigrao u prostor Paulinha. 31-godišnji Portugalac matirao je protivničkog vratara i postigao prvi europski gol u sezoni.

Talijanska ekipa uspjela je poravnati u 39. minuti nakon jako slabe reakcije domaće obrane. Iskoristio je to Gianluca Scamacca kojeg je proigrao Aleksej Mirančuk.

Scamacca se mogao još jednom upisati u strijelce tri minute kasnije, ali njegov udarac u glavom odlično je obranio Franco Israel. Ipak, rezultat se do poluvremena više nije promijenio, iako je gostujući sastav dva puta tresao okvir gola. Prvo je to pošlo za nogom Emilu Holmu, a zatim i Scamacci.

Nakon točno sat vremena igre Atalanta je još jednom pogodila stativu. Za udarac se izborio Ademola Lookman, ali ponovno se tresao okvir Sportingovog gola. Nakon toga još se izdvaja šansa Seada Kolašinca i poništen pogodak El Bilala Tourea zbog zaleđa.

U dresu Atalante nije nastupio Mario Pašalić.

Sportnet.hr