REMI Posušanke ostale bez plasmana u Premijer ligu BiH

ŽNK Inter i ŽFK Sloboda 2023
ŽNK Inter

Nogometašice ženskog nogometnog kluba 'Inter' iz Posušja nisu uspjele izboriti plasman u Premijer ligu BiH.

One su jučer na stadionu Mokri Dolac u sklopu posljednjeg 22. kola Prve ženske nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrale neriješeno s ekipom FK 'Sloboda'. Završilo je 2:2, rezultatom koji je na kraju više odgovarao gošćama koje su tako od sljedeće sezone nove članice najelitnijeg ženskog natjecanja u BiH. 

Naime, Posušanke su u ovaj dvoboj ušle s bodom zaostatka i bila im je potrebna pobjeda dok je remi odgovarao Tuzlankama. Pred nekih 300-tinjak gledatelja krenulo je sjajno za 'Inter' koji je poveo na samom otvaranju utakmice golom Marte Landeke nakon prekida i ubačaja iz kuta odmah u prvoj minuti utakmice. 

Međutim, samo osam minuta kasnije, 'Sloboda' dolazi do izjednačenja na isti način. Odličan ubačaj iz kornera, najviša je Jasmina Milkunić za poravnanje rezultata. Do kraja poluvremena gošće su bile nešto bolji protivnik, imale su više loptu u nogama i bile jače na prvoj lopti, ali nije bilo većih uzbuđenja te se s rezultatom 1-1 otišlo na odmor.

Slab ulazak domaćih igračica u drugi dio koriste Tuzlanke za drugi gol. Jedna odlična i precizna dubinska lopta u 50. minuti Aljić prema Tutnjić koja uspješno bježi domaćoj obrani i pronalazi na drugoj strani Topalović koja šalje loptu u praznu mrežu za preokret. 

No nisu se Posušanke predale. Trener Tomislav Kovač radi promjenu formacije i baca sve u napad. To mu se skoro isplatilo. Domaće nogometašice tada počinju češće dolaziti pred gol 'Slobode' i imaju više ubačaja sa strane. Iz jednog takvog ubačaja izborile su jedanaesterac u 83. minuti kojeg sigurno realizira najbolja igračica susreta Ivana Tomić.

Do kraja utakmice, 'Inter' je imao dvije odlične prilike za preokret, ali je loptu Anice Čuture s crte izbacila gostujuća igračica, da bi u 88. minuti Ivana Tomić sa šest metara pogodila gredu. Iako će 'Inter' Posušje ostati u istom rangu natjecanja i sljedeće sezone, mogu biti ponosni na sjajno odigranu ovu sezonu te nastaviti raditi kako bi u sljedećoj napravili korak dalje.