VIDEO  REMI NA MOKROM DOCU Tuzlaci mogu biti zadovoljniji današnjim rezultatom

HŠK Posušje FK Tuzla City
HŠK Posušje

Prvi susret 25. kola WWin lige odigrali su na stadionu Mokri Dolac domaća ekipa Posušja i gostujući tim Tuzla Citya, a meč je okončan rezultatom 1:1. Po bod za oba tima, a sigurno zadovoljniji mogu biti gosti iz Tuzle koji se grčevito bore za opstanak u društvu najboljih.

Prvu pravu priliku bilježimo već u osmoj minuti za goste. Očajna reakcija Galića nakon udarca Pantelića. Lopta mu prolazi kroz noge, no uspio ju je zaustaviti na samoj liniji. Četiri minute kasnije za domaće pokušava Kamenar, piše SportSport.

Nakon toga loša fudbalska predstava bez velikih uzbuđenja sve do 28. minute, kada je stiglo i slavlje gostiju. Lijepa je to bila akcija gostiju, na kraju Hadžić sjajno dodaje do Mehanovića koji pogađa za 0:1.

U finišu prvog poluvremena Posušje je pravilo pritisak, imali su loptu u svom posjedu, ali nisu stvorili neku ozbiljniju priliku i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist gostiju iz Tuzle.

Sadržaj se učitava...


U nastavku dobra prilika za Posušake u 55. minuti. Kamenar je centrirao, Abdulahović nije najbolje reagovao, no Boban nije uspio pogoditi praznu mrežu sa nekih deset metara.

Dobra prilika za goste u 57. minuti, šutirao je Mehanović sa nekih 14 metara, no lopta ide malo iznad gola.

Oglasi

Domaći stižu do poravnanja u 64. minuti. Kamenar je centrirao iz kornera, lopta prolazi kroz peterac gostiju, a na drugoj stativi je Pavković koji pogađa za 1:1.

Minut kasnije sreća za goste, nakon šuta Ericka lopta pogađa stativu gola golmana Abdulahovića.

Opet je stativa saveznik gostiju u 75. minuti susreta, ovaj put je pokušao Stapić, ali nije imao sreće, ostalo je 1:1.

U 89. minuti bilježimo još jednu priliku za Posušje, Boban je pokušao iz poprilično teške pozicije, lopta ide visoko preko gola,

Do kraja meča Posušje je pokušavalo doći do tri boda, ali to su većinom bile duge lopte koje su gosti laganu kupili. U četvrtoj minuti nadoknade velika šansa za Pavkovića, ali Abudlahović sjajnom odbranom spašava goste i ostalo je do kraja 1:1.