REČENO - UČINJENO "Ne brinite, svi će nas loviti sljedeće sezone"

Sergej Jakirović
hercegovina.info

Mostarski Zrinjski jučer je na Tušnju došao do nove pobjede, dvanaeste u nizu, čime su 'Plemići' izjednačili rekord sarajevskog Željezničara. Već u narednom kolu Zrinjski može isti i srušiti s obzirom na to da im u goste stiže Radnik koji se nalazi u donjem domu ljestvice.

Jedan od najzaslužnijih za fenomenalne predstave Mostaraca svakako je trener Sergej Jakirović. Ovakvu dominaciju nitko nije očekivao, a naročito kada su 'Plemići' na kraju prošle sezone ostali bez Europe. Neki su tih dana očekivali čak i smjenu Sergeja Jakirovića, no on nam je tada kazao kako ugovor ima do 2023. godine i kako ne misli napustiti Zrinjski.

Tih dana smo razgovarali i s predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom, po dugoj temi, Kristijanu Lovriću. No, Črnka smo u razgovoru pitali nešto i o Sergeju Jakiroviću koji je imao zapaženu rolu u stvaranju "nove Gorice".

"Sergej Jakirović je jedan od trenera koji je ostavio veliki trag u Gorici. U nekom spletu nesretnih okolnosti i naših ambicija on je otišao. No, definitivno je on trener kojem je Gorica ostavila širom otvorena vrata. Sami start nije bio toliko dobar, ali mi smo mu dali priliku i imali smo strpljenje te nam je on vratio na najbolji mogući način. Sigurno će biti dobrih i loših stvari u Zrinjskom, ali ako se njemu da kontinuitet, vjetra u leđa, zrak i slobodan prostor on će to odlično vratiti", kazao je Črnko u tom razgovoru za Hercegovina.info.

U Zrinjskom su se odlučili upravo ta to. Jakiroviću dati baš taj vjetra u leđa, zrak i slobodan prostor, a on je Zrinjskom vratio bolje nego je itko očekivao.

Nakon zadnjeg kola prošle sezone kada je Zrinjski bez Europe ostao tek zbog lošijeg međusobnog omjera od Širokog Brijega, pomalo zabrinuto smo nazvali Sergeja Jakirovića, a razgovor je takao ovako:

Hercegovina.info: "Što sada?"

Jakirović: "Ništa. Idemo se pripremati za sljedeću sezonu, već od danas, puno je posla pred nama?"

Hercegovina.info: "Ostajete?"

Jakirović: "Ugovor imam do 2023. godine, ostajem u Zrinjskom, osim ako uprava ne odluči drugačije."

Hercegovina.info: "Koliki će ovo biti udarac za klub, za proračun? Kako slagati momčad za sljedeću sezonu ako će se morati malo 'stegnuti remen'?'

Jakirović: "Ne brinite. Prevelik je Zrinjski klub i preozbiljan da bi ga jedan neizlazak u Europu poremetio".

Hercegovina.info: "Što onda očekivati od sljedeće sezone?"

Jakirović: "Ponavljam, ne brinite. Dosta klubova će imati također problem s igračima i pravilom U-21 igrača, a ja i moj stožer smo već danas krenuli s tim. Svi će nas loviti sljedeće sezone", zaključio je Jakirović u razgovoru.

I baš je tako kako je rekao. Zrinjski nema problema s pravilom mladih igrača, od kojih dvojica moraju početi utakmicu od početka. Savić, Bašić i Sabljić nerijetko počinju utakmicu, bez da bi ih se mijenjalo pri prvom prekidu kako su to primorani napraviti neki drugi klubovi. Najavio je Jakirović i 'lovljenje'. Odigrana su 22. kola, a Zrinjski ima velikih 17 bodova prednosti. Teško će biti ikome to uloviti, no u sportskom duhu treba ostaviti otvorenim sve mogućnosti. Nije gotovo, dok nije gotovo.

Ipak možemo zaključiti - rečeno učinjeno. Sergej Jakirović postavio je visoko ljestvicu za sve trenere koji će u budućnosti sjediti na klupi 'Plemića'.