VIDEO  Real u u odličnoj utakmici svladao Chelsea, iznenađujući poraz Bayerna

Liga prvaka, Real Madrid, Chelsea, Bayern, Villarreal, Liga prvaka
EPA

Španjolski nogometni velikan Real Madrid načinio je veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka nakon što je u prvom susretu četvrtfinala u Londonu pobijedio Chelsea sa 3-1.

Junak susreta bio je trostruki strijelac Benzema (21, 24, 46), a pogodak za domaćine zabio je Kai Havertz (40).

Luka Modrić je odlično odigrao cijeli susret za Real upisavši asistenciju za drugi pogodak, dok je Mateo Kovačić za Chelse zaigrao u drugom poluvremenu.

Uzvratni susret je 12. travnja na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

Bio je to sudar aktualnog europskog prvaka i najtrofejnije europske momčadi. Real, koji je Ligu prvaka osvojio rekordnih 13 puta, pokušat će se "osvetiti" Chelseaju koji ga je prošle sezone u polufinalu pobijedio ukupnim rezultatom 3-1. Za nas je ovaj dvoboj posebno zanimljiv jer za "Bluese" igra Mateo Kovačića, a "Kraljevski klub" predvodi Luka Modrić.

Bio je to i povratak Carla Ancelottija na Stamford Bridge gdje je vodio Chelsea od 2009. do 2011. osvojivši prvenstvo i FA kup. Ancelotti se vratio na Realovu klupu nakon što je dobio negativan nalaz na COVID-19. Talijanski stručnjak, koji je bio pozitivan 30. ožujka, nije otputovao u London s momčadi već je stigao u srijedu.

Počelo je "vatreno", Real je već u desetoj minuti imao sjajnu priliku, Vinicius Junior je primio sjajan pas u kaznenom prostoru, pucao je, ali i pogodio prečku. Uzvratio je Reece James u 15. minuti, no njegov pokušaj je spriječio Thibaut Courtois sjajnom obranom.

"Kraljevski klub" je poveo u 21. minuti. Vinicius i Benzema su odigrali dvostruko proigravanje, Brazilac je ubacio, a francuski napadač glavom zabio za 1-0. Samo tri minute kasnije Benzema je glavom pogodio za 2-0, a ovoga puta sjajno mu je asistirao Luka Modrić.

Sadržaj se učitava...

Europski prvak se vratio u život u 40. minuti. Jorginho je poslao odličan centaršut u šestnaesterac, a Kai Havertz izbliza glavom svladao Courtoisa. U posljednjim trenucima prvog dijela Benzema je mogao zabiti i treći pogodak, no pucao je pored gola.


Tek što se krenulo u nastavak Benzema je zabio i treći gol iskoristivši ogromnu pogrešku vratara Edouard Mendyja. Jedinica "Bluesa" je ničim izazvana dala loptu Benzemi u noge dok je bio daleko izvan vrata, a Francuz je samo ubacio u praznu mrežu. Bio je to njegov četvrti "hat trick" u Ligi prvaka.

"Bluesi" su mogli smanjiti u 69. minuti, no Romelu Lukaku nije bio precizan, a samo minutu kasnije zaprijetio je i Mason Mount, ali lopta je otišla iznad prečke.

U posljednjim trenucima susreta akcija Kovačić - Lukaku - Ziyech završila je opasnim udarcem Marokanca, ali pored gola.

Poraz Bayerna 

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Villarreal je iznenađujuće pobijedio Bayern Munchen sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Arnaut Danjuma u osmoj minuti. Uzvrat je 12. travnja u Munchenu.

Josip Stanišić i Gabrijel Vidović nisu nastupili za Bayern.

Bavarci su bili veliki favoriti, no španjolski sastav, koji je u osmini finala izbacio Juventus, još je jednom potvrdio kako nije slučajno među osam najboljih momčadi.

Bio je to prvi gostujući poraz njemačkog velikana u Ligi prvaka u posljednje 23 utakmice. Posljednji poraz na gostovanju Bayern je doživio u rujnu 2017. od PSG-a (0-3).

Villarreal je posljednji put igrao u četvrtfinalu 2009. kada je ispao od Arsenala, a u svojoj povijesti još je samo jednom igrao četvrtfinale i to 2006. kada je “Žuta podmornica” preskočila Inter.

S druge strane Bayernu je ovo deseto četvrtfinale u zadnjih 11 sezona, ukupno 32. u Kup/Ligi prvaka, te rekordno 20. u Ligi prvaka

Posljednji put ova dva kluba su međusobno igrala 2011. godine u skupini, a Bayern je slavio u obje utakmice (3-1, 2-0).

Počelo je šokantno za goste, Villarreal je već u osmoj minuti poveo sa 1-0. Lo Celso je uposlio Pareja koji je pucao, no loptu je ispred Neuera skrenuo Danjuma postigavši svoj šesti gol ove sezone u Ligi prvaka. U 41. minuti “Žuta podmornica” je zabila i drugi gol, no Coquelin je bio u zaleđu.

Sadržaj se učitava...

Bayern je u prvom poluvremenu bio nevidljiv. Njemački prvak nikako nije uspjevao posložiti konce igre i bilo je to možda i najslabije poluvrijeme njemačkog prvaka ove sezone.

Bavarci su u nastavak ušli daleko odlučniji, a u 50. minuti Gnabry je pucao sa 18 metara, ali pored gola. Uzvratili su Španjolci u 53. minuti nakon što je Gerard Moreno pucao sa 25 metara pogodivši stativu.

Četiri minute kasnije vidjeli smo novu priliku domaćina, no Davies je u posljednjem trenutku blokirao Morenov udaraca.

Bayern je mogao izjednačiti u 68. minuti, Coman je pucao, a loptu je glavom izbio Pau Torres. U 82. minuti sa više od 20 metara okušao se Sane, ali je pucao ravno u naručje domaćeg golmana.

U samoj završnici domaćin je mogao i uvjerljivije slaviti. Bila je to brza kontra, Lo Celso je povukao i potom uposlio Pedrazu, no ovaj je loše pucao.