REAKCIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE "Ne postoji nikakvo Udruženje sportskih novinara u BiH. Koliko vas ima?"

Stadion HŠK Zrinjski,FK Leotar,tučnjava,bh premijer liga,udruga sportskih novinara,Stadion HŠK Zrinjski,sportski novinari,udruženje sportskih novinara,Trebinje,Stadion HŠK Zrinjski,jakirović,Stadion HŠK Zrinjski,FK Leotar,salatović

Na portalu SportDC izdana je reakcija na reakciju Udruge sportskih novinara BiH za koju tvrde da ne postoji te da se lažno predstavljaju. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vidimo, ovih dana se povodom incidenta u Trebinju, te priopćenja  mostarskog Zrinjskog, u koje su naveli da su novinari selektivno izvještavali o tome, oglasilo se neko Udruženje sportskih novinara Bosne i Hercegovine.

Ono što mnogim sportskim novinarima, a naročito novinarima iz Republike Srpske nije jasno, je tko čini to možemo slobodno reći takozvano Udruženje sportskih novinara Bosne i Hercegovine? Moglo bi ono biti Udruženje sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine i nemamo ništa protiv toga.

Posebno maliciozno zvuči prozivanje Komiteta za medije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i traženje da ih Komitet zaštiti od klubova nezadovljnih njihovim pisanjem.

Pa nije Komitet policija da nekoga štiti. Uvijek je bilo nezadovoljnih radom novinara i bit će ih i u narednom razdoblju. Radite iskreno i pošteno, pa vas nitko neće prozivati! Znaju u klubovima za vaš selektivni pristup.

Očito da u ovom takozvanom Udruženju sportskih novinara nemaju preča posla, pa eto udarila i na Komitet za medije, a smeta im što su članovi Komiteta za medije i putnici s bh reprezentacijom. Što tu ima biti sporno? Pa ne idu kao predstavnici svojih redakcija, mada je normalno da kada su već na licu mjesta, urade i poslove za svoje redakcije, ali i da pomognu, ako treba oko informiranja iz tabora reprezentacije.

Kada su pojedinci iz takozvanog Udruženja novinara BiH putovali u prethodnim sazivima NS BiH, to im nije bilo čudno.

Nije ih ni sramota da na raznorazna okupljanja sportskih novinara u Eeropi putuju lažno se prestavljajući kao predstavnici Bosne i Hercegovine, a praktično su iz Federacije BiH. To je po njima normalno, a nije normalno da netko iz Komiteta za medije bude uz reprezentaciju…

Navikli smo mi već na dvostruke aršine takozvanih članova Udruženja sportskih novinara Bosne i Hercegovine, ali vas molimo da nam javite koliko imate članova i kada ste formirani i tko je ispred novinara sportskih Republike Srpske bio prisutan vašem osnivanju.

Dok čekamo vaš odgovor, napisat ćemo vam mi. Nikad i nitko!", naveli su u svom oštrom priopćenju.