REAKCIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE "Ne postoji nikakvo Udruženje sportskih novinara u BiH. Koliko vas ima?"

REAKCIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE "Ne postoji nikakvo Udruženje sportskih novinara u BiH. Koliko vas ima?"

Na portalu SportDC izdana je reakcija na reakciju Udruge sportskih novinara BiH za koju tvrde da ne postoji te da se lažno predstavljaju. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Vidimo, ovih dana se povodom incidenta u Trebinju, te priopćenja  mostarskog Zrinjskog, u koje su naveli da su novinari selektivno izvještavali o tome, oglasilo se neko Udruženje sportskih novinara Bosne i Hercegovine.

Ono što mnogim sportskim novinarima, a naročito novinarima iz Republike Srpske nije jasno, je tko čini to možemo slobodno reći takozvano Udruženje sportskih novinara Bosne i Hercegovine? Moglo bi ono biti Udruženje sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine i nemamo ništa protiv toga.

Posebno maliciozno zvuči prozivanje Komiteta za medije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i traženje da ih Komitet zaštiti od klubova nezadovljnih njihovim pisanjem.

Pa nije Komitet policija da nekoga štiti. Uvijek je bilo nezadovoljnih radom novinara i bit će ih i u narednom razdoblju. Radite iskreno i pošteno, pa vas nitko neće prozivati! Znaju u klubovima za vaš selektivni pristup.

Očito da u ovom takozvanom Udruženju sportskih novinara nemaju preča posla, pa eto udarila i na Komitet za medije, a smeta im što su članovi Komiteta za medije i putnici s bh reprezentacijom. Što tu ima biti sporno? Pa ne idu kao predstavnici svojih redakcija, mada je normalno da kada su već na licu mjesta, urade i poslove za svoje redakcije, ali i da pomognu, ako treba oko informiranja iz tabora reprezentacije.

Kada su pojedinci iz takozvanog Udruženja novinara BiH putovali u prethodnim sazivima NS BiH, to im nije bilo čudno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ih ni sramota da na raznorazna okupljanja sportskih novinara u Eeropi putuju lažno se prestavljajući kao predstavnici Bosne i Hercegovine, a praktično su iz Federacije BiH. To je po njima normalno, a nije normalno da netko iz Komiteta za medije bude uz reprezentaciju…

Navikli smo mi već na dvostruke aršine takozvanih članova Udruženja sportskih novinara Bosne i Hercegovine, ali vas molimo da nam javite koliko imate članova i kada ste formirani i tko je ispred novinara sportskih Republike Srpske bio prisutan vašem osnivanju.

Dok čekamo vaš odgovor, napisat ćemo vam mi. Nikad i nitko!", naveli su u svom oštrom priopćenju.