Ravno u pakao: BBB-e čeka pun stadion i nabrijane Delije

BBB, Dinamo, nogomet, Dinamo, BBB, BBB, Zdravko Mamić, Dinamo, BBB, Dinamo, Zdravko Mamić, BBB, Dinamo, zabrana, BBB Dinamo, Vladimir Galoić - Dugi, BBB, Čapljina, Dinamo, Dinamo, BBB, Herceg Bosna, Dinamo, Hercegovina, GNK Dinamo Zagreb, Dinamo, maksimir
Delegacija maksimirskog kluba vratila se iz Temišvara gdje je s domaćinima 'uglazbljivala' sve detalje oko gostovanja hrvatskog prvaka u tom gradu. UEFA je obračun domaće Timişoare i Dinama u sklopu Europske lige proglasila utakmicom visokog rizika, pa se puno razgovaralo i o navijačima.

U Temišvaru i široj okolici živi oko 25 tisuća Srba, među njima je dosta pristaša Crvene zvezde, koji navodno pripremaju vatreni doček za navijačke kolege iz Zagreba. Domaćini tvrde da će Delije sigurno provocirati sukob, pa je u strahu od takvog incidenta utakmica morala biti proglašena visokorizičnom.

Policija u Temišvaru će biti spremna na sve opasnosti, ali domaćini ipak upozoravaju kako nije pametno krenuti na put s vozilom hrvatskih registarskih oznaka, jer je ranije bilo slučajeva uništenja tuđe pokretne imovine. Hrvatski plavci će cijelo vrijeme surađivati sa svojim rumunjskim kolegama.

"Iz Temišvara će nam poslati plan puta, odnosno najbolju rutu kojom će dolaziti naši navijači. Očekujemo da će se na ovo gostovanje uputiti između 500 i 1000 naših navijača, a to smo rekli i na sastanku u Rumunjskoj", rekao je vođa Dinamove delegacije Damir Vrbanović, dodavši da su s domaćinima dogovorili i cijene ulaznica od 8 eura, pišu Sportske novosti, a prenosi Net.hr.

Gradski stadion u Temišvaru prima oko 30 tisuća gledatelja, tribine nisu natkrivene (samo jedan njihov dio), a domaćini očekuju da će biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Među gledateljima će sigurno biti 'agenata-prvokatora' u crveno-belim dresovima, no u maksimirskom se klubu nadaju da BBB-i neće nasjesti na provokacije Delija.