RASTE KOLONIJA Ilija Mašić nastavlja karijeru u HNL-u gdje ga čekaju trojica bivših suigrača

Ilija Mašić
Jabuka

Možda ponajbolji nogometaš Širokog Brijega u prošloj sezoni, 24-godišnji Ilija Mašić, u novoj sezoni nosit će dres zagrebačke Lokomotive. Ljubitelji nogometa u Hrvatskoj imat će priliku upoznati srčanog momka iz Tomislavgrada, visokog 193 centimetra koji uspješno igra na poziciji stopera, a može pokriti i poziciju zadnjeg veznog igrača.

Zahvalan klubu

Transfer je dogovoren još zimus, nakon sjajne Mašićeve sezone, a realiziran je sada jer je Mašić želio odigrati na Pecari sezonu do kraja, pišu Sportske novosti

- Želio sam privesti kraju polusezonu u dresu Širokog Brijega u koji sam stigao prije osam godina, igrački se razvijao kroz mlađe uzraste, a posljednje četiri godine sam u kadru prve momčadi. Svi koji poznaju prilike u Širokom Brijegu složit će se da smo u jesenskoj polusezoni ostvarili povijesni uspjeh, bili odmah iza Zrinjskog. Bila je to i moja najbolja sezona i nisam želio stati na pola puta, želio sam dati svoj doprinos da klub izbori Europu. Na žalost, nije ispalo sve kako smo željeli iz puno razloga, no moram naglasiti da sam zahvalan klubu koji me formirao kao igrača i čovjeka - kaže Ilija Mašić te dodaje:

- Nakon osam godina na Pecari idemo sada u Lokomotivu, jedan stabilan klub koji se nametnuo u Super Sport HNL-u. Lokomotiva i HNL su za mene novi veliki izazov. Zadovoljan sam uvjetima i prilikom koju mi je pružila Lokomotiva, prilikom da se potvrdim kao igrač i mogućnošću da u jednom ipak jačem natjecanju pokažem koliko vrijedim. Ne bih sada o svojim očekivanjima. Jednostavno, 14. lipnja trebam se javiti treneru Silviju Čabraji na početku priprema. Želim odraditi kvalitetne pripreme, to mi je najvažnije.

Čuo sam sve najbolje

U Lokomotivi vas čekaju trojica bivših suigrača, Mirko Marić, Branimir Cipetić i Ivan Miličević, s kojima ste svlačionicu dijelili i na Pecari?

- Od njih sam čuo sve najbolje o klubu, o ligi manje-više puno toga znam jer se HNL prati jako dobro i u Bosni i Hercegovini. Puno je igrača iz BiH koji igraju u Hrvatskoj, a i više igrača iz Hrvatske prošlo je zadnjih godina kroz Široki Brijeg i druge klubove u Hercegovini. S Marićem, Cipetićem i Miličevićem odlično sam se slagao do smo igrali zajedno, očekujem da će mi oni sada pružiti ruku i na prilagodbi u novoj sredini. Jedva čekam početak priprema. Doći ću spreman, nakon tjedna odmora počeo sam individualno trenirati.

Iako ste debitirali za Široki Brijeg 2. listopada 2019. godine u 3:2 pobjedi protiv Sarajeva u Kupu, tek ste ove godine postali standardni prvotimac?

- Sjećam se dobro utakmice sa Sarajevom, pune preokreta, mi smo poveli, pa gubili 1:2 i na kraju pogocima Dominika Kovačića i Ivana Enina došli do 3:2 pobjede. Svi su mi čestitali na debiju kad me je u vatru gurnuo trener Toni Karačić. Momčad je tada bila vrlo jaka, konkurencija oštra i nisam dobio priliku. Tek povremeno bi u kadru prve momčadi. Ne želim ništa prigovoriti svojim trenerima, oni su bili zadovoljni mojim radom, pristupom, ali nisam igrao i to me pogađalo. Sreća je, imao sam dobre suigrače, dobre ljude koji su me hrabrili, bodrili i zahvalan sam na tome prije svega starijim igračima Tomislavu Čuljku i Juri Obšivaču, te mlađim Mateu Mariću i Stipi Juriću. Stalno su mi govorili da moram biti uporan i da će se vratiti.

Pratit će se iz Širokog Brijega i Lokomotiva, tamo će vas biti sada četvorica koji ćete plavi dres Širokog zamijeniti plavo - bijelim dresom Lokomotive. Kako je došlo do prijelaza ?

- Nakon naše dobre jeseni bilo je još zimus zanimanje. U igri su bile dvije-tri opcije iz HNL-a. Ključnu ulogu odigrao je legendarni napadač HNL-a Ivan Krstanović, moj susjed iz Tomislavgrada i ne posredni, već veliki prijatelj. On mi je kazao da je Lokomotiva najbolja opcija i preporučio me. Ako netko poznaje HNL, onda je to svakako Popo. Prihvatio sam njegove savjete i ne sumnjam da je Lokomotiva pravi izbor. Sad je sve na meni da se dokažem. Veliki je to izazov za mene, ali ne bojim se, pun sam vjere i energije da se potvrdim - zaključuje Ilija Mašić, dojučerašnji zamjenik kapetana Širokog Brijega i miljenik navijača na Pecari, upravo zbog energije i srca koje je ostavljao na svakom treningu i utakmici.