RASTANAK Feđa Dudić odlazi s klupe Veleža i sutra postaje trener Sarajeva

Feđa Dudić
Hercegovina.info

Feđa Dudić više neće biti trener Veleža. Potvrdio je to za Klix predsjednik Veleža Senad Husnić. On je rekao kako je Dudić odlučio napustiti klub i preuzeti Sarajevo.

"Mogu potvrditi da je Dudić već sada bivši trener Veleža. Ostale je samo se urade formalnosti već na večerašnjoj skupštini kluba. Ispunjeni su svi njegovi zahtjevi do najmanje sitnice, međutim on se odlučio za Sarajevo istaknuvši da mu je to izazov u karijeri. Čudno mi je samo što je na nas prebacivao lopticu ovih dana, nisam siguran da li nam je nešto zamjerio ili nešto drugo u pitanju. Uglavnom, to je sada iza nas, a nakon skupštine i sastanka Upravnog odbora znat ćemo više o novom treneru Veleža", rekao je Husnić.

Iako je predsjednik Veleža javno istupio Feđa Dudić još uvijek se nije oglasio. On, kako doznaje Hercegovina.info želi pričekati večerašnju skupštinu kluba na kojoj bi sve trebalo postati službeno, nakon čega će se sigurno obratiti javnosti.

Doznajemo također kako će Dudić već sutra preuzeti 'Bordo momčad' od "koševskog vatrogasca" Dženana Uščuplića protiv kojeg je upravo Dudić slavio u finalu Kupa i donio Veležu Kup nakon 36 dugih godina.

Dudić je Velež preuzeo u ljeto 2019. godine, nakon što je stigao iz Gabele, iz GOŠK-a. S Rođenima je izborio Europu nakon 33 godine, a kako smo već i napisali donio i prvi trofej nakon 36 godina. Velež je sa klupe predvodio 99 puta, upisao je 50 pobjeda, 26 remija i 23 poraza.