Raskinut ugovor o 10-godišnjem zakupu stadiona u Ljubuškom

stadion Babovac
stadion Babovac

O tome su 14. listopada 2015. godine JU Kulturno-sportski centar i NK Sloga zaključili ugovor o zakupu nogometnog stadiona s pripadajućim objektima, koji su činili Sportski centar Babovac, na razdoblje od deset godina, piše Večernji list BiH.

Višegodišnja kriza

No, kako je Nogometni klub Sloga, i općenito ljubuški nogomet, u dubokoj višegodišnjoj krizi, pojavili su se i problemi o ispunjavanju obveza iz ugovora pa je u srpnju Općinsko vijeće Ljubuški dalo suglasnost JU Kulturno-sportski centar da se on sporazumno raskine, što je i učinjeno.

No, takvim objektom od javnog i društvenog interesa, koji za stanovništvo ljubuške općine ima vrlo važno mjesto i značenje, treba netko upravljati i gospodariti kako bi stadion bio u funkciji i zadovoljavao različite potrebe, pa je to povjereno Javnom poduzeću Parkovi Ljubuški.

Javno poduzeće Parkovi izradilo je prijedlog o postupku i visini naknade za korištenje nogometnog stadion Babovac i dostavilo ga Općinskom vijeću Ljubuški da se razmotri i eventualno usvoji, što su pak vijećnici prošli tjedan i učinili.

Usvojen cjenik

Prema usvojenoj odluci, JP Parkovi daje u najam sportske objekte fizičkim i pravnim osobama uz propisanu naknadu, a iznimno, u nekim slučajevima, to može učiniti i bez naknade.

U odluci je naveden cjenik u kojem je pobrojano osam vrsta usluga, vrijeme trajanja i pojedinačna cijena. Tako se za 60 minuta treninga za sportske klubove s područja općine Ljubuški plaća 20 maraka, a za 60 minuta malonogometne rekreacije na igralištu s umjetnom travom 50 maraka.

Za službenu, prvenstvenu ili kup-utakmicu cijena je 200 maraka, za međunarodnu 500, a za prijateljsku utakmicu 100 maraka. Za 60 minuta treninga za sportske klubove sa sjedištem izvan općine Ljubuški naknada je 200 maraka, za prijateljsku utakmicu sportskih klubova čije je sjedište izvan općine Ljubuški 300 maraka.

Za predstavu cirkusa i tomu slično treba uplatiti 1000 maraka. Općinsko vijeće je usvojilo i posebnu odluku kojom je dana suglasnost da se Klubu borilačkih vještina Ljubuški bez novčane naknade ustupi na korištenje prostorija ispod tribina spomenutog stadiona.

Ostaje na kraju još vidjeti kako će se u svakodnevnoj praksi pokazati novi sustav upravljanja spomenutim sportskim objektom.