FOTO  Rapsodija Zrinjskog pod Bijelim Brijegom za oproštaj od jesenskog dijela sezone

HŠK Zrinjski - FK Leotar
Hercegovina.info

U posljednjem kolu jesenskog djela prvenstva nogometaši HŠK Zrinjski na svom su terenu uvjerljivo svladali Leotar rezultatom 6:2. Bila je ovo vrhunska predstava nogometaša Sergeja Jakirovića koji su imali više od igre tijekom cijelog susreta i stvorili pregršt prilika.

Plemići su poveli u 16. minuti. Ateljević je u svom kaznenom prostoru srušio Juranovića, a sudac Deljković je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Nemanja Bilbija za svoj 17. pogodak sezone.

Na 2:0 Zrinjski je povisio u 31. minuti utakmice. Juranović je pucao, Vukanović obranio, a lopta se odbila do Ivana Jukića koji zabija za 2:0 i svoj prvi pogodak za Zrinjski u sezoni.

Kao i prvo, Mostarci su odlično otvorili i drugo poluvrijeme. U 49. minuti Bilbija je sjajno asistirao Igoru Saviću koji pogađa za 3:0.

U 68. minuti Zrinjski dolazi do četvrtog pogotka. Bekić je fantastično uposlio mladog Šipovca koji zaobilazi vratara Leotara Vukanovića i šalje loptu u mrežu. Nije želio slaviti pogodak mladi Šipovac iz poštovanja prema svom bivšem klubu.

Samo tri minute kasnije već je 5:0. Ubacio je loptu prema petercu Leotara Gojko Gadže, a Ateljević je koljenemo poslao u vlastitu mrežu.

U 79. minuti do pogotka dolaze i Trebinjci. Akciju su kreirali bivši nogometaši Zrinjskog Zec i Aćimović. Zec je poslao loptu, a obrani Zrinjskog bježi Aćimović i šalje je iza leđa Čondrića.

Minutu kasnije Leotar postiže još jedan pogodak. Barišić je srušio Zeca u kaznenom prostoru, a sudac po drugi puta na utakmici pokazao na bijelu točku. Zec je sam odlučio izvesti taj jedanaesterac te je pogodio za 5:2. Pročitao je Čondrić stranu, no lopta je bila neobranjiva.

Na novi gol nismo dugo čekali, no ovoga puta na drugoj strani. U 83. minuti još jedna fantastična asistencija Bilbije za Šipovca koji bježi obrani gostiju i lijepo pogađa za 6:2 i konačni rezultat utakmice.

Zrinjski na zimsku stanku odlazi kao jesenski prvak s najmanje deset bodova prednosti pred ekipom Tuzla Cityja koja ima utakmicu manje, dok Leotaru ostaje borba za ostanak u društvu najboljih.

Standings provided by SofaScore LiveScore