Pušteni na slobodu bivši čelnici HNS-a optuženi za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti

... HNS-a i bliski suradnik Vlatka Markovića, Željko Širić te bivši predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović izašli su nakon tri mjeseca pritvora iz Remetinca. Tako je odlučio Županijski sud u Zagrebu koji je oslobodio i bivšeg tajnika Udruge prvoligaša Nevena Šprajcera.

Širkan i Djedović optuženi su za primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti u sudačkoj organizaciji, a uhićeni su prosincu prošle godine nakon što je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš raskrinkao u ulozi USKOK-ova tajnog agenta predavši im označene novčanice, piše Dnevnik.hr.

Budući da ih je Hrvatski nogometni savez izbacio iz organizacije, sud je procijenio kako više nema opasnosti od utjecanja na svjedoke. Izlazili su iz Remetinca jedan za drugim, a prvi je bio onaj najpoznatiji.

- Nadam se da ću u postupku dokazati da nije baš bilo tako kako se prezentiralo u medijima. Sve prolazi, kad nisam poginuo u ratu, ovo je mila majka - komentirao je Željko Širić devedesetih dugih dana u pritvoru. - Dobro se osjećam i dobrog sam zdravstvenog stanja. Kratio sam vrijeme igrajući šah i "Čovječe, ne ljuti se".

Širić nije htio komentirati Hrvoja Maleša. Sva trojica su pred novinare izašli dobro raspoloženja. Djedović se zahvalio obitelji i prijateljima na podršci, kao i zatvorskom osoblju na dobro tretmanu.

- Sve je u redu. Sada ću dokazati svoju nevinost - rekao je Neven Šprajcer.