PUNO TOGA U VELEŽU Travnjak spreman, a moguća izgradnja još jedne tribine. Stižu nova pojačanja, većina igrača smanjila ugovore

FK Velež
FK Velež

I nogometaši FK Velež krenuli su u pripreme za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Puno je promjena doživio mostarski klub od kraja jesenskog djela prvenstva. Na čelo kluba umjesto Senada Husnića stigao je Senad Kevelj.

Klub je napustio direktor Džemil Šoše kao i sportski direktor Dženis Ćosić, a njihovu funkciju preuzeo je Sanjin Alagić, dok je Amara Osima zamijenio Nedim Jusufbegović.

Iz Veleža su otvoreno rekli kako će ići u rezanje proračuna, ali kako će se podrediti da momčad ne izgubi na kvaliteti. 

FK Velež

Sukladno tome Rođeni su se pojačali Sašom Domićem, Antom Hrkaćem, Farisom Kadrićem, Mitrom Ćurkovićem i Markom Karamarkom, ali kako doznajemo kadar će se dodatno osnažiti.

Ono što je također važno za Velež je to da se napokon vraća na svoj stadion, nakon što su prvi dio sezone zbog radova na novom hibridnom travnjaku domaće utakmice morali igrati u Gabeli što je bio veliki gubitak za Velež i s rezultatske, ali još više i financijske strane.

"Sve je spremno i travnjak zadovoljava uvjete za igranje utakmica. Zatražen je tehnički prijem. Nadzorni organ kojeg je angažirala UEFA je dao suglasnost i rekao kako je ispoštovano sve što je rekonstrukcijom traženo i planirano da se napravi, da je zadovoljan i da su svi uvjeti ispunjeni", kaže za Hercegovina.info predsjednik kluba Senad Kevelj.

FK Velež

U tijeku su i radovi na infrastrukturi. Nakon što je u prošloj godini započela izgradnja i uređenje prostorija ispod zapadne tribine stadiona, zatvorena je i financijska konstrukcija čime je omogućen nastavak radova na uređenju navedenih prostorija u kojima je planirana izgradnja modernog klupskog Caffe-a.

Iako će dinamika samih radova u mnogome ovisiti kako o vremenskim prilikama tako i o nizu drugih objektivnih okolnosti, inicijalni plan je da se projekt finalizacije i uređenja ovog dijela zapadne tribine realizira do početka proljetnog dijela prvenstva.

FK Velež

Postoji mogućnost i izgradnje gostujuće tribine.

"Trenutno ravnamo teren i pripremamo ga za početak izgradnje tribine. Za sada je on još neizvjestan, budući da moramo za to zatvoriti financijsku konstrukciju. Očekujemo određena sredstva, pa ćemo biti pametniji. Sigurno će na tom djelu stadiona biti nekih infrastrukturnih radova", ističe.

FK Velež

Puno je promjena i u igračkom kadru.

"Zadovoljni smo učinjenim do sada. Stigli su nam jako dobri igrači od kojih očekujemo puno. No, mogu vam otkriti da nam stiže još pojačanja. Ne bi bilo korektno da govorim o imenima, ali uskoro ih možemo očekivati da nam se pridruže".

Iz kluba su se odlučili na smanjivanje ugovora, a većina igrača prihvatila je zahtjeve uprave.

"Tako je. Od 25 igrača samo dvojica za sada nisu pristala na smanjenje primanje, ali ja se nadam da će i oni to učiniti. U protivnom Velež na njih više neće računati, to je stav mene kao predsjednika Uprave i cijelog vodstva kluba. Kada je riječ o smanjenjima radi se o 10 do 30 posto. Nije samo stvar u novcu, već u volji i želji da se pokaže da je Velež iznad svih".

Rođene je napustio Dženan Zajmović.

"Tu moram istaknuti kako smo imali vrlo korektan i ljudski rastanak. Klub više nije računao na njega i on je to sasvim normalno prihvatio i razišli smo se bez ikakvih nesuglasica i sporazumno".

FK Velež

Pred trenera Nedima Jusubegovića nije stavljen imperativ ulaska u Europu, ali...

"Naš cilj je borba za gornji dio ljestvice. Mi smo puno zaostali i ne bi bilo pošteno pred trenera stavljati neki imperativ i pritisak. No, isto tako moram reći kako smo ispoštovali sve trenerove želje kada su u pitanju dolasci. Dobio je igrače koje je želio i sukladno tome očekujemo pomak i rezultat", zaključio je Kevelj.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.