PUNJENJE BLAGAJNE Zrinjski je već sad zaradio milijunske iznose, ta cifra će još rasti u slučaju uspjeha po europskim natjecanjima

HŠK Zrinjski
sportsport.ba

Iako još uvijek nije završena aktualna sezona u Zrinjskom su već skovali planove za ljeto i novu sezonu koja počinje sredinom srpnja.

"Popularni Plemići će imati svega dva tjedna odmora pošto je trener Sergej Jakirović prozivku zakazao za 8. lipnja", piše sportsport.ba

Prva faza priprema će prema svemu sudeći biti obavljena u Međugorju, a nakon toga slijedi odlazak u Hrvatsku, točnije u Martin na Muri gdje će biti odigrano i nekoliko pripremnih susreta.

Sasvim sigurno će doći i do nekih promjena u igračkom kadru, a sam Jakirović je najavio mogućnost odlazaka ove sezone odličnih Igora Savića i Josipa Ćorluke.

Ono što može radovati pred europske mečeve je definitivni ostanak kapetana i najboljeg igrača Nemanje Bilbije koji je nedavno produžio ugovor do 2025. godine.

Inače, prvi natjecateljski meč u novoj sezoni Zrinjski će odigrati 5. ili 6. srpnja kada se igraju prvi susreti prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Žrijeb je zakazan za 14. lipnja, a mogući protivnici su Zrinjskog su: Qarabag (Azerbejdžan), Malmo (Švedska), Ludogorets (Bugarska), Sheriff (Moldavija), Cluj (Rumunjska), Bodo/Glimt (Norveška), Ferencvaroš (Mađarska), Maribor (Slovenija), HJK Helsinki (Finska), The New Saints (Vels), Dudelange (Luksemburg), Žalgiris (Litva), Lincoln Red Imps (Gibraltar) i Shamrock Rovers (Irska).

Osvajanje titule prvaka i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka je Zrinjskom donijelo i ogroman novac s kojim će vjerojatno izaći iz minusa od prošle godine kada je ostvaren gubitak od 1.9 milijuna maraka.

Od sponzora Premijer lige Mostarcima će pripasti skoro 300.000 KM, te od UEFA-e 360.000 eura. U slučaju da ispadnu u u Ligi prvaka Plemići će igrati drugo pretkolo Konferencijske lige što će im donijeti još 450.000 eura.

Dakle, Zrinjski za sada ima zajamčenih 810.000 eura od UEFA-e, a ukoliko uspije izbaciti nekog od protivnika ta cifra će dodatno porasti.