PSV ISPAO Borussia Dortmund izborila četvrtfinale Lige prvaka

PSV Borussia Dortmund
EPA

Nakon 1:1 u Eindhovenu, Borussia je u Dortmundu bila bolja od PSV-a s 2:0 i prošla je drugi put pod vodstvom Edina Terzića u četvrtfinale Lige prvaka. Već na startu susreta Jadon Sancho doveo ju je u prednost, a prolaz je zapečatio golom u 95. minuti Marco Reus.

Peter Bosz može proklinjati neefikasnost svojih igrača u ove dvije utakmice, imao je PSV sasvim dovoljno prilika, ali nije ih iskoristio.

U uzvratnom dvoboju svakoj momčadi pripalo je jedno poluvrijeme, Borussia je odlično odradila prvi dio susreta, u nastavku su Nizozemci bili puno opasniji, ali umjesto poravnanja, primili su još jedan gol i oprostili se od Europe za ovu sezonu.

Borussia je imala idealan ulazak u utakmicu. Povela je već u trećoj minuti kada je Sancho dobio loptu na nekih 18 metara i opalio prizemno u kut, a lopta vrlo precizno od vratnice ulazi u mrežu.

Veliku priliku prokockao je u 17. minuti jedini Borussijin strijelac iz Eindhovena i bivši igrač PSV-a Donyell Malen kada je natrčao na odbijenu loptu, vratar je bio na podu, ali Malen je baš njega pogodio.

Malen je puno pokušavao, bio je vrlo aktivan, ali lopta mu nije htjela u mrežu.


U drugom dijelu PSV se potpuno otvara i sve više pritišće, a Borussia se koncentrirala na tranziciju.

U 53. minuti izvana je dobro opalio Lozano, ali pogodio je vratnicu.

Sjajan je bio i na vratima Borussije Kobel koji je upisao niz velikih obrana, a sve je riješeno u sudačkoj nadoknadi. Pogriješio je Babadi i Reus je ni kriv ni dužan došao u situaciju jedan na jedan s vratarom te lako zabio za 2:0 i kraj priče.

Sportnet.hr