PRVA LIGA FBIH HNK Tomislav jedini klub iz Hercegovine (ili iz tri južne županije) u ovome natjecanju

HŠK Zrinjski - HNK Tomislav
Hercegovina.info

Na Facebook stranici Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) nedavno je objavljen zanimljiv prikaz s mjestima iz kojih dolaze ekipe koje se natječu u Prvoj ligi FBiH ove sezone.

Odmah je vidljivo da je HNK Tomislav jedini klub iz Hercegovine koji se natječe u Prvoj ligi FBiH. Većina klubova dolazi iz sjeveroistočnog dijela Bosne i Hercegovine. Tomislav na većinu utakmica mora putovati dan ranije i osigurati noćenje u gradovima gdje gostuje. Pored znatno većih troškova, ova duga putovanja predstavljaju i znatan napor za igrače i ostavljaju manje vremena za treniranje, piše Tomislavcity.

HŠK Zrinjski - HNK Tomislav

 

Samo primjera radi, Gornji Rahić je od Tomislavgrada udaljen više od 300 km i predviđeno putovanje kroz Bosnu je više od 5 sati. Slično je i s Tuzlom, Gračanicom, Srebrenikom… Najbliže mjesto Tomislavgradu, iz kojega dolazi neka ekipa, su Hadžići, pored Sarajeva.

Treba priznati da Tomislav ove godine očekuje i najskuplja sezona do sada, pa je osiguranje financijskih sredstava svakako izazov, ne samo za upravu kluba, nego i za općinske i županijske vlasti koje svakako moraju pomoći kako bi pomogle Tomislavu uspješan završetak ove sezone.

Danas u 17 sati, Tomislav otvara sezone protiv Stupčanice iz Olova, ekipe koja je prošlu sezonu završila na 2. mjestu, a u prvom ovogodišnjem kolu odigrala neriješeno sa Čelikom iz Zenice. Bit će to svakako pravi ispit snage i spremnosti Tomislava u ovoj sezoni. Podrška navijača Tomislava ali i svih koji mogu doći na utakmicu svakako će zlata vrijediti. Evo prilike za sve da podrže Tomislav na startu ovoga prvenstva.