FOTO  Prekinuta utakmica Sarajeva i Borca u Sarajevu, nervozni Ibričić i Rožman povukli igrače s terena

Sarajevo Borac prekid utakmice
Klix

Uzvratni susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca koji se igrao na Koševu prekinut je u 92. minuti pri rezultatu 1:2 za Borac. 

Nezadovoljni suđenjem i dosuđenim jednim prekršajem, sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić i trener Simon Rožman odlučili su povući momčad s terena.

Sadržaj se učitava...

Od samog početka utakmice Ibričić i Rožman su pokazivali jako puno nervoze. Ibričić je žuti karton dobio u 15. minuti zbog prigovora, a Rožman u 49. jer je prigovarao zbog nedosuđenog jedanaesterca.

Borac je prethodno poveo u 23. minuti preko Marčetića koji je postigao fantastičan pogodak. Kulašin je povukao loptu, dodao do Marčetića koji efektno pogađa.

No, zato je Sarajevo jedanaesterac dobilo pet minuta kasnije. Ererra je srušio Mustafića, a sudac Musa pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač je bio Čataković.

U 59. minuti novi šok za Sarajevo. Ubacio je Vuković, a Marčetić je bio najviši u skoku i postigao svoj drugi pogodak.

U 63. minuti Sarajevo je ostalo s igračem manje. Oliveira je u lice udario Jokića, a Musa ga je zbog toga poslao na ranije tuširanje. U tim trenucima je crveni karton dobio i trener vratara Sarajeva Luka Gobec.

U 89. minuti dosuđen je prekršaj nad Penjarandom. Nakon toga je uslijedilo koškanje igrača na terenu, a žute kartone su dobili Soldo i Đuričković.

Domaći se s tim nisu mirili te su Ibričić i Rožman povukli igrače s terena, a u isti je sišao i predsjednik kluba Ismir Mirvić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.