Protiv Sarajeva bez gostujućih navijača

Naime, u srijedu će se s početkom u 17 sati na Pecari odigrati zaostala utakmica 9. kola sa Sarajevom, uz koju su vezani dobro poznati navijački neredi.

Ne ponovilo se, utvrđeno je bezbroj puta za 4. listopad u Širokom Brijegu, kada je život izgubio Vedran Puljić, a ranjena je još nekolicina osoba koji su željeli vidjeti utakmicu, ali i onih koji su se slučajno našli u blizini stadiona. Griješe oni koji kažu da to nije imalo veze s nogometom, jer koliko mi god željeli da se to nije dogodilo, očito je da se nemili događaj zbio prije te neodigrane utakmice.

Problem je dakle realan, a da se zaista nešto slično ne bi ponovilo, potrudit će se MUP ZHŽ-a iz kojeg poručuju da će utakmica najvjerojatnije proteći bez gostujućih navijača.

- Sigurnosna procjena još nije završena, ali ide se u tom smjeru da se iz te sportske manifestacije izostave gostujući navijači, i to isključivo zbog sigurnosnih razloga, rečeno je za Dnevni list iz MUP-a ZHŽ-a.

Iz NK Široki Brijeg su za Dnevni list potvrdili da se za tu utakmicu spremaju s više brige nego za ostale.

- Organizaciju smo počeli pripremati ranije nego za druge utakmice, jer želimo da sve bude kako treba, rekao je tajnik kluba Josip Bevanda i dodao:

- Uputili smo dopis policiji, koji će odlučiti hoće li biti gostujućih navijača, kao i FK Sarajevo. Nikako ne želimo da se ponovi to da se najavi dolazak 100 gostujućih navijača, a njih dođe 600. Do drugog dolaska Sarajeva na Pecaru ove sezone Širokobriježani će u subotu s početkom u 14 sati odraditi gostovanje u Zenici, za koji gaje nade da će se uklopiti u pobjednički prvenstveni niz koji traje već šest utakmica.

Hajrudin Šuman: Opet odgoditi utakmicu

Zanimljiv komentar iz glavnog grada vezan uz utakmicu sa Širokim Brijegom dao je predsjednik FK Sarajevo Hajrudin Šuman. On je naime za novi termin susreta zakazanog za srijedu.

- Mislim da bi bilo bolje da se termin pomjeri za reprezentativnu stanku nastalu pomjeranjem termina utakmica 14. i 15. kola, mislim da je inicijativa prosljeđena u Široki Brijeg. I jedni i drugi mogli bi se bolje spremiti, smatra Šuman.

Dodao je prvi čovjek FK Sarajevo i kako je pomalo razočaran činjenicom da u medijima nimalo prostora nisu dobile utakmice mlađih uzrasta Širokog Brijega i Sarajeva, odigrane proteklog vikenda na SRC-u Musa - Karačić kod Širokog Brijega, ali i priznao da djelomičnu krivnju za to snose oba kluba. Inicijativu nove odgode susreta u Širokom Brijegu nisu htjeli komentirati, budući da još ništa službeno nisu dobili, no između redaka smo pročitali da oni i nisu baš zagrijani za ideju.