PROMJENE NA PECARI Iz Širokog otišao bočni, a u klub stigao vezni igrač

Nicholas Llanos
NK Široki Brijeg

NK Široki Brijeg i Petar Raguž sporazumno su raskinuli zimus potpisan dvogodišnji ugovor. 24-godišnji desni bočni igrač odlučio je pronaći novi klub za sezonu koja slijedi. Za pola godine provedene na Pecari upisao je ukupno pet nastupa u 'plavo-bijelom' dresu.

"Hvala cijelom kolektivu na ukazanoj prilici i na kratkom, ali ugodnom vremenu koje sam proveo na Pecari. Nažalost, stvari se nisu odvile kao što sam zamislio, rana ozljeda me udaljila od terena pa nisam imao priliku i mogućnost pokazati sve što sam htio i što sam sposoban.

Posebna zahvala ide navijačima koji su nas podržavali u teškoj protekloj sezoni i davali nam dodatni vjetar u leđa na putu prema Europi. Svima u klubu želim puno uspjeha u idućoj sezoni", rekao je Petar Raguž na odlasku.

Iz tog kluba podsjećaju, Raguž je u Široki Brijeg stigao iz redova hrvatskog drugoligaša NK BSK. Ranije u karijeri branio je boje NK GOŠK - Dubrovnik 1919, NK Jadran Luka Ploče, HNK Čapljina, NK GOŠK Gabela i NK Čelik Zenica, a u mlađim kategorijama igrao je za RNK Split.

25-godišnji vezni igrač Nicholas Llanos potpisao je dvogodišnji ugovor s NK Široki Brijeg. Hrvat kolumbijskoga podrijetla može pokriti pozicije 'osmice' ili 'desetke' i pojačat će konkurenciju u veznom redu momčadi trenera Tonija Karačića.

"Nisam nimalo dvoumio kada je stigao poziv iz Širokog Brijega. Privuklo me samo ime kluba koji je godinama u samom vrhu bh. nogometa i koji će ponovno igrati Europu. Iza ove momčadi je uspješna sezona i oni mogu samo rasti. Došao sam pomoći klubu u europskom izazovu i novoj sezoni u kojoj ćemo sigurno visoko ciljati", kazao je Llanos nakon potpisa ugovora.

Ovaj rođeni Riječanin iza sebe ima iskustvo igranja za nekoliko hrvatskih klubova. Nogometnu karijeru počeo je u obližnjem NK Opatija, odakle se vrlo brzo preselio u HNK Hajduk Split i prošao njegovu školu nogometa.

Dosadašnje seniorsko iskustvo stjecao je nastupajući za B momčad HNK Hajduk Split, RNK Split, B momčad NK Osijek, NK Dugopolje, NK Zadar, NK Croatia Zmijavci i NK Solin.