PROBLEM ZA HRVATSKU Marko Livaja zbog ozljede mišića neće igrati

Marko Livaja
Christian Bruna/EPA

Hrvatska reprezentacija odigrat će sutra pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo. Suparnik Hrvatskoj bit će Saudijska Arabija u ogledu koji će se igrati u Rijadu s početkom u 13 sati. Izbornik reprezentacija Zlatko Dalić najavljuje taj ogled na konferenciji za medije, prenosi Index.

Najavljujući Svjetsko prvenstvo u Kataru, Dalić je već spominjao pripremni susret sa Saudijskom Arabijom. Tada je rekao da su svi igrači zdravi te da će pred ogled s domaćinima u Rijadu održati tek lagani trening.

"Protiv Saudijske Arabije priliku ćemo dati igračima kojima treba utakmica, malo ćemo kalkulirati sa sastavom. Modrić će nastupiti, ali vidjet ću u razgovoru s njime hoće li to biti od početka. Ne želimo odigrati loše i izgubiti, no dogovorit ćemo se kome je nastup najvažniji. Želimo ostaviti dobar dojam, nije svejedno kako ćemo ući u Svjetsko prvenstvo", rekao je.

Utakmica u Rijadu igrat će se na stadionu Prince Faisal bin Fahad, a ne na stadionu Mrsool Park, kako je bilo ranije dogovoreno. Razlog promjene stadiona je loše stanje travnjaka na stadionu Mrsool Park. . 

Prvi je pred novinare izašao Marcelo Brozović koji je istaknuo:

"Sutra će biti dobra utakmica. Borbena su ekipa, dat će sve od sebe. Moramo ući u utakmicu sa sto posto, nema nam druge, naravno, nadam se pobjedi."

"Čeka nas prijateljska utakmica, pripremna za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo je dobro iskoristiti i odigrati dobro. Nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu. Drugi smo na svijetu, a meni je drago što sam ovdje s njom došao", rekao je Dalić u uvodu.

"Pratim saudijsku ligu i reprezentaciju. Imate dobru ekipu i izbornika. Puno se toga promijenilo otkako sam bio ovdje, ali ima tu igrača koje sam trenirao i čiju kvalitetu znam. Nadam se da će sve proći dobro, bez ozljeda. Saudijskoj Arabiji želim sve najbolje na Svjetskom prvenstvu".

"Marcelu Brozoviću je potrebna minutaža, vraća se nakon ozljede i nije puno igrao.. Livaja ima ozljedu mišića, njega ćemo poštedjeti, nema potrebe da forsiramo. Nije u pitanju ništa ozbiljno. Svi ostali su zdravi. Pokušat ćemo rasporediti minute i dati šansu onima koji su igrali manje u posljednje vrijeme."