PRIOPĆENJE ZRINJSKOG "Naši navijači bili su izloženi nepotrebnoj represiji, to je u suprotnosti sa zdravim razumom"

Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi
sportsport.ba

Nakon jučerašnjeg sukoba navijača Zrinjskog 'Ultrasa' i pripadnika policije u Tuzli, danas su se priopćenjem oglasili i iz mostarskog kluba. Navode kako su navijači bili izloženi nepotrebnoj represiji.

"HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasnu osudu i nerazumijevanje zbog potpuno nepotrebne represije kojoj su bili izloženi naši navijači uoči, tijekom i nakon jučerašnje utakmice FK Sloboda – HŠK Zrinjski.  Želimo naglasiti da su naši navijači na tribinu uvedeni tek u 25. minuti navedene utakmice, a da su istu morali napustiti već u 78. minuti, iako je HŠK Zrinjski u četvrtak, 10. ožujka 2022. godine od strane FK Sloboda dobio službenu potvrdu kako će moći osigurati organizirani dolazak gostujućih navijača", navodi se.

"Osim što je takvo postupanje prema gledateljima s uredno plaćenom ulaznicom u suprotnosti sa zdravim razumom, definitivno je i u suprotnosti s Pravilnikom o sigurnosti Nogometnog saveza BiH. Zbog toga od Komisije za stadione i sigurnost NS-a BiH još jednom tražimo da zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i svi navijači imali jednak tretman na svim stadionima i na svim utakmicama koje se igraju u organizaciji NS-a BiH", priopćili su iz Zrinjskog.

Kada je riječ o Komisiji za stadione i sigurnost NS-a BiH, od koje Zrinjski traži da zauzme jasan stav, nju čine:

Adis Hajlovac - predsjednik
Siniša Kostrešević  -prvi potpredsjednik
Dalibor Drlje  -drugi potpredsjednik
Samir Ćemalović  -zamjenski član
Dobroslav Galić  -zamjenski član
Miodrag Đurić  -zamjenski član