PRIOPĆENJE HNK BROTNJO "Četiri gostujuća navijača su verbalno vrijeđala domaću publiku i tako izazvali incident"

Brotnjo Travnik
FB/NK Travnik

Nogometaši Travnika plasirali su se u Prvu ligu Federacije BiH nakon što su u Čitluku remizirali s Brotnjom u drugoj utakmici doigravanja za ulazak u istu. Susret je završen rezultatom 1:1, a s obzirom da je Travnik u prvoj utakmici slavio s 1:0, s ukupnih 2:1 je izborio viši rang. 

Utakmica u Čitluku prekinuta je u 71. minuti zbog sukoba navijača, a nastavljena je nakon 15 minuta, kada su odlukom delegata ispražnjene tribine. 

Zbog svega se danas priopćenjem oglasio čitlučki klub.

"HNK Brotnjo Čitluk se želi službeno oglasiti povodom nemilih događaja koji su nas sve zatekli, na uzvratnoj utakmici kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu FBiH. Naime, tijekom drugog poluvremena, na tribini našeg stadiona, u sektoru broj dva, gdje je bila organizirana skupina navijača našeg kluba, došlo je do fizičkog obračuna. 

Dio naših navijača se fizički sukobio s četiri osobe, a naknadnom istragom se saznalo da se radilo o navijačima NK Travnik. 

Moramo naglasiti da je NK Travnik najavio dolazak prijatelja, simpatizera i članova Uprave kluba, koji su bili sigurni i smješteni u centralnoj loži, te da je od strane našeg kluba bilo jasno sugerirano kako svi oni koji podržavaju gostujuću momčad, moraju biti smješteni na jedan dio tribine. Izolirani incident, prouzročio je prekid utakmice od strane službenog suca susreta, Drage Tabaka. Nakon intervencije policijskih službenika i inih osoba s tribine, došlo je do rješenja situacije.

Na opće iznenađenje svih prisutnih, službeni delegat NFSBIH, zatražio je da se isprazni cijela tribina, sa sva četiri sektora i središnjom "ložom". Tim činom, žrtve su ispali svi ostali gledatelji, koji su mirno gledali utakmicu, a među njima i gledatelji iz Travnika. 

Naš klub je ranije poduzeo sve propisane mjere iz sigurnosne oblasti, što je vidljivo iz materijala, odnosno dopisa lokalnoj policijskoj postaji, NK Travnik, ali i zaštitarskoj agenciji zaduženoj za sigurnost na domaćim utakmicama našeg kluba.

Ovim putem naš klub izražava iznimno razočarenje, zbog navijača našeg, ali i gostujućeg kluba koji su morali napustiti tribinu i postali su kolateralna žrtva nemarnih pojedinaca, odnosno četiri osobe koje su upućivali verbalne uvrede na račun domaće publike, te tako izazvali spomenuti incident. 

Želimo naglasiti da su naknadno, svi članovi Uprave kluba iz Travnika bili uvedeni u službene prostorije našeg kluba, gdje su neometano nastavili gledati ostatak utakmice.Također, niti jednog trenutka, nisu bili ugroženi za vrijeme i nakon utakmice, igrači niti stručni stožer NK Travnika, koji su kasnije napustili stadion Bare bez ikakvih problema.

Kao klub se želimo ograditi i od činjenice da su se četiri osobe iz Travnika, koje nisu bile s ostatkom delegacije gostujućeg kluba, našle u fizičkoj blizini naših navijača, što je bilo uzrok kasnijih događaja.

HNK Brotnjo Čitluk ovim priopćenjem niti jednog trenutka ne opravdava incidente i nasilje, te će poduzeti sve moguće mjere da se  ubuduće nešto slično ne ponovi na našim Barama, s obzirom na činjenicu da smo uvijek bili klub koji je prepoznatljiv po gostoprimstvu i sportskom, natjecateljskom ozračju. NK Travniku ovim putem želimo uspješan nastup u Prvoj ligi FBiH", stoji u priopćenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.