VIDEO  Prije sedam godina Ramos je za ruku držao Barceloninog dječaka, a sinoć je zbog njega postigao autogol

Sergio Ramos i Yamal

U derbiju osmog kola španjolske La Lige Barcelona je na Olimpijskom stadionu pobijedila Sevillu s 1:0, a odlučio je bizaran autogol Sergia Ramosa.

Igrao se 76. minut kada je 16-godišnji Lamine Yamal vratio povratnu loptu u peterac, a Sergio Ramos nespretnom reakcijom šalje je u svoju mrežu za trijumf Katalonaca.

Ovaj gol s dodatnim oduševljenjem proslavili su domaći jer ga je postigao nekada veliki rival iz Reala, a za njega se veže posebna slučajnost.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se snimka iz 2016. godine na kojem je prikazano kako Ramos na teren Nou Campa izlazi držeći za ruku tada devetogodišnjeg Yamala, člana Barcelonine La Masije.

Yamal je 2007. godište, porijeklom je iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje i dijete je Barcelone. U stanju je igrati na desnoj strani ili kao centralni napadač, kao i iza napadača.

Zbog svog stila igre uspoređivali su ga s Lionelom Messijem i važi za najveću nadu katalonskog kluba.

Inače, za prvi tim je debitirao prošle sezone u 32. kolu španjolske La Lige protiv Betisa kada je s 15 godina ušao u povijest i postao najmlađi nogometaš koji je zaigrao za katalonski klub.