Prijave protiv Veleža i njegovog predsjednika te Sarajeva i Mladosti

FK Sarajevo sastanak klubova
FK Sarajevo

U posljednjem službenom glasniku Nogometnog saveza BiH, najavljeno je pokretanje službenih postupaka protiv Sarajeva, Mladosti i Veleža, klubova koji su se nedavno sastali u Sarajevu i koji su najavili formiranje udruženja premijerligaša.

Prijavu protiv tri navedena kluba podnijele su Komisija za suce i suđenje te Komisija za natjecanje.

"Disciplinska komisija NS BiH, na sjednici održanoj dana 05.05.2021. godine, razmatrala je prijavu Komisije za suce i suđenje NS/FS BiH i Komisije za nazjecanje NS BiH protiv FK “Mladost” Doboj Kakanj, FK Sarajevo i FK Velež, zbog kršenja Kodeksa ponašanja članova nogometne organizacije, pa na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS BiH ovim putem od imenovanih klubova traži:

Očitovanje

1. Na okolnosti vezane za navode iz prijave Komisije za suce i suđenje NS BiH i Komisije za natjecanje NS BiH.
2. Imenovani klub je dužan dostaviti očitovanje do 14.05.2021. godine do 12.00 sati u NS BiH, Bulevar Meše Selimovića br. 95, Sarajevo (Odjel za ligaška natjecanja", naveli su iz Disciplinske komisije.

S druge strane Komisija za suce i suđenje podniijela je prijavu protiv predsjednika Veleža, Šemsudina Hasića, a iz Disciplinske komisije su i od njega tražili Očitovanje.

Disciplinska komisija NS BiH, na sjednici održanoj dana 05.05.2021. godine, razmatrala je prijavu Komisije za suce i suđenje NS BiH, protiv Hasić Šemsudina, predsjednika FK “Velež” Mostar, zbog kršenja Kodeksa ponašanja članova nogometne organizacije, pa na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS BiH ovim putem od imenovanog traži

Očitovanje

1. Na okolnosti vezane za navode iz prijave Komisije za suce i suđenje NS BiH.
2. Imenovani je dužan dostaviti očitovanje do 14.05.2021. godine do 12.00 sati u NS BiH, Bulevar Meše Selimovića br. 95, Sarajevo (Odjel za ligaška takmičenja/ natjecanja).

Od Veleža je također traženo Očitovanje na okolnosti vezane na propust u organizaciji utakmice Velež - Krupa, a koje se odnose na nesportsko ponašanje članova Uprave kluba (vrijeđanje službenih osoba i neprimjernih uvreda na račun predsjednika i rukovodstva NSBiH). Očitovanje po ovom pitanju zatraženo je i od suca Aleksandra Njegomirovića, Amira Kadiča, Sretena Udovičića i Antonija Bandića.