PRESSICA NA PECARI "Nismo se predali, u nogometu je sve moguće"

NK Široki Brijeg, FK Velež, KUP BIH
NK Široki Brijeg

Nogometaši NK Široki Brijeg u srijedu od 18:30 na Pecari igraju uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv FK Velež Mostar u kojoj će pokušati nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice (4:0).

U stručnom stožeru i među igračima vlada pozitivna atmosfera i nada kako mogu unijeti barem malo neizvjesnosti u ovu utakmicu.

Utakmicu u kojoj žele prekinuti negativnu seriju utakmica bez pobjede najavili su pomoćni trener Vlado Hrkać i branič Marko Jurić.

"Sigurno ne nosimo neki dobar rezultat iz prve utakmice. Nadam se i vjerujem kako momci imaju snage i da ćemo svi mi zajedno okrenuti utakmicu u našu korist. Možemo ponoviti povijest po pitanju preokreta. Sjećam se kako je jednom u Kupu protiv Veleža bilo 6:2 na Pecari pa smo mi dolje izgubili 5:0. Vjerujem kako imamo snage vratiti se", poručio je Hrkać.

Široki Brijeg na početku proljetnog dijela sezone prima dosta pogodaka i to je jedna od stvari koje Plavo-bijeli moraju popraviti već u ovoj utakmici protiv Veleža.

"Obranu igra cijela momčad pa izdvajati pojedince nazad ili u veznoj liniji i napadu nema potrebe. Primamo puno golova najviše zbog individualnih pogrešaka. Analiziramo ih sve i radimo na tome, trudimo se popraviti taj segment igre. Svjesni smo svega i nadam se da ćemo to popraviti", kazao je i osvrnuo se na predstojeći dvoboj.

"Igramo kod kuće i nemamo što više izgubiti. Idemo se boriti, probati dovesti utakmicu u neizvjesnost koliko to bude moguće rezultatski i držati je svih 90 minuta u napetosti. Probat ćemo izvući neki pozitivan rezultat za nas. Prolaz je teško ostvariv, ali nije nemoguć", zaključio je Jurić.

U ovoj utakmici za Široki Brijeg bi puno značila i bilo kakva pobjeda, ali Hrkać ističe kako momčad sigurno neće ući u ovu utakmicu s bijelom zastavom.

"Nikad ne bih nikad išao s bijelom zastavom pa da smo izgubili i s većom razlikom. Takvo razmišljanje želimo prenijeti i na momčad. U nogometu je sve moguće. Ako postignemo neki rani gol, imamo se pravo nadati", zaključio je.

Zbog ozljeda za ovu utakmicu ne konkuriraju Tomislav Čuljak, Vinko Rozić te Nicholas Llanos.

Izravan prijenos je na kanalu Arena Sport TV.