PRESICA POD BIJELIM BRIJEGOM "Skloni smo podcijeniti dosta toga, ali znamo njihove mane"

Rendulić Jakovljević
hercegovina.info

HŠK Zrinjski sutra na stadionu pod Bijelim Brijegom očekuje novi europski ispit u trećem pretkolu Europske lige gdje će ugostiti islandski Breidablik. Dvomeč s Islanđanima velika je prilika u kojoj Plemići mogu osigurati najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. Uoči sutrašnje utakmice danas su pred predstavnike medija izašli trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić te Slobodan Jakovljević.

"Još jedna prilika za grupnu fazu. Imamo jednu dobru momčad, ja bih rekao i odličnu s obzirom na prikazano protiv Kopenhagena. To je momčad koja igra za gol više i koja ima jako puno dobrih pojedinaca, tehnički dobra i koja ima jako visok pritisak. Sigurno je kako nas čeka zahtjevna utakmica, ali mi smo spremni odgovoriti na sve izazove. Nadam se da ćemo pobijediti, proći i ostvariti svoj cilj", rekao je Rendulić.

"Vole posjed, vole imati loptu u nogama i koja je namučila Kopenhagen. Rezultat 6:3 može zavarati, ali prvih pola sata su bili izuzetno dominantni. Kada dobiješ šest golova onda je jasno gdje su problemi. Koliko god su potentni prema naprijed imaju problema u obrani. Težak izazov za nas, ali nadam se da ćemo ga uspješno položiti", dodao je trener Zrinjskog.

Na pitanje o stanju u momčadi Rendučić je kazao.

"Jukić nije trenirao do jučer, Zlomislić je preskočio posljednja dva treninga. Zvonimir Kožulj od jučer ima problema s aduktorom i vidjet ćemo kakvo je stanje. Ostali su spremni."

Filip Bradarić još uvijek nije spreman.

"Ne treba trošiti riječi o njegovoj karijeri koja je poznata svima. Isto tako nije tajna da nije u idealnom fizičkom stanju, trebat će mu neko vrijeme. Njegova kvaliteta je takva da će biti veliko pojačanje za sve nas".

Rendulić Jakovljević

Rendulić je komentirao loše strane svoje momčadi u zadnje čćetiri utakmice.

"Nekarakteristično za nas je da smo loši u defenzivnom prekidu. Prošle godine tu smo uistinu bili jaki. Taj segment moramo popraviti, a to je samo stvar koncentracije i odgovornosti. Moramo biti i malo okomitiji u nekim situacijama".

Na pitanje je li bolje što je Zrinjski odgodio tri prvenstvene utakmice on je istaknuo:

"Imamo puno novih igrača i treba nam vremena da se uigramo. S jedne strane to bi nam pomoglo, a s druge strane pitanje je koliko bi nas energetski potrošilo. Imamo veliku priliku za plasirati se u grupnu fazu, nebitno koju, pitanje koliko bi te utakmice bile zahtjevne. Prošle godine prvenstvo je pokazalo da u utakmicama poslije europskih ispita imamo probleme. Nije to samo vezano uz Zrinjski, nego za svaku momčad".

Slobodan Jakovljević kazao je kako se protivnika ne smije podcijeniti čemu smo nerijetko skloni.

"Zrinjski igra svaku utakmicu na pobjedu, tako i europske. Nažalost, imamo primjer da smo zadnju utakmicu izgubili. No dobro, imamo još dvije meč lopte. Dolazi nam jako dobra ekipa, koliko god to u našim očima to ne izgleda, mi znamo podcijeniti dosta toga. Islanđani igraju napadački nogomet i totalno drugačiji od Slovana. Sigurno je da i oni imaju mane. Analizirali smo ih i nadamo se pozitivnom rezultatu".

"Neozbiljno bi bilo govoriti o njihovim manama, ali primili su dosta pogodaka u zadnje tri utakmice, čak 12. Deficitarni su u tom dijelu ekipe, ali vidjet ćemo", dodao je Jakovljević.

Ozljeda je iza njega.

"Iza mene su četiri utakmice. Hvala Bogu oporavio sam se. Igrao sam utakmicu protiv Slovana i spreman dočekujem ovu utakmicu. 

Očekuje veliku podršku s tribina.

"Sedam godina sam ovdje, ovo mi je osma sezona. Želim zahvaliti publici što dolazi u ovako velikom broju. Stadion je rasprodan i nadam se da će navijači biti naš 12 igrač i to nije floskula", rekao je Slobodan Jakovljević.

Utamica između Zrinjskog i Breidablika igra se sutra (četvrtak 10. kolovoza) s početkom u 21 sat.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.