Preminuo osnivač BBB-a: 'Nije dočekao svoju veliku želju – da još jednom vidi svoj ujedinjeni Sjever'

BBB, Dinamo, nogomet, Dinamo, BBB, BBB, Zdravko Mamić, Dinamo, BBB, Dinamo, Zdravko Mamić, BBB, Dinamo, zabrana, BBB Dinamo, Vladimir Galoić - Dugi, BBB, Čapljina, Dinamo, Dinamo, BBB, Herceg Bosna, Dinamo, Hercegovina, GNK Dinamo Zagreb, Dinamo, maksimir
Vladimir Galoić - Dugi, po mnogima najlegendarnije ime Dinamovih navijača i predsjednik Udruge Veterana BBB-a, u nedjelju je preminuo.

Bio je prvi čovjek koji je najmasovnije okupio Dinamove navijače, koji je organizirano išao na utakmice i gostovanja. Dugi s Kozjaka, osnivač je Bad Blue Boysa, a 1991. se priključio i aktivnoj obrani Hrvatske. Naime, Dugi je bio dragovoljac Domovinskog rata.

"Dugi je bio legenda, veliki prijatelj i navijač Dinama. Poštovali su ga navijači klubova diljem bivše Jugoslavije. Dinamo mu je bio iznad svega", priča nam stari prijatelj preminulog Vladimira.

Udruga veterana BBB-a povodom smrti Vladimira Galoića obratila se priopćenjem koje vam prenosimo u cijelosti.

Duboko potreseni obavještavamo sve DINAMOVCE da nas je u nedelju, iznenada i prerano u 52. godini napustio naš VLADIMIR GALOIĆ - DUGI.

DUGI s Kozjaka bio je jedan od osnivača BBB-a i jedini pravi vođa navijača Dinama. Dugi je bio hrvatski branitelj, otac, suprug i prijatelj. Čovjek koji je za života postao legendom, pratio Dinamo gdje god su plavi igrali i čije se ime izgovaralo sa poštovanjem i velikim respektom.

Kako su igrači ostavljali srce na terenu, tako je Dugi ostavio svoje srce na tribini njegova Maksimira.

Nažalost, nije dočekao svoju veliku želju - da još jednom vidi svoj ujedinjeni Sjever.

Posljedni ispraćaj našeg DUGOG biti će u četvrtak 20.03.2014. u 14.30 na Krematoriju Mirogoj, a komemoracija u 11 sati u prostorijama KN VETERANA „BBB"-ZAGREB u Heinzlovoj ulici 66.

dnevno.hr