PREMIJER LIGA BiH Široki ostao bez Europe u Trebinju, Leotar unatoč pobjedi ispao iz lige

Premijer liga BiH
NSBiH
Nogometaši Leotara pobjedom su se oprostili od Premijer lige BiH. Oni su danas u Policama pobijedili ekipu Širokog Brijega rezultatom 2:1. Ali im to nije dovoljno da ostanu u Premijer ligi, jer je Tuzla City sa 3:0 pobijedila mostarski Zrinjski.
Ovim su Trebinjci završili nastup u Premijer ligi, nakon dvije sezone igranja.
 
Ispadaju Leotar i Sloboda
 
Široki je poveo u 7. minutu preko Bagarića i to je bio rezultat prvog poluvremena. Trebinjci su izjednačili na 1:1 preko Čavića u 48. minuti. Do pobjede su došli preko Šipovca, golom u 85. minuti.
 
Trebinjci su nastup u Premijer ligi završili na pretposljednjoj poziciji, sa 34 boda, dok posljednja Sloboda ima 32.
 
Zrinjski je sa izmiješanim sastavom došao na noge Tuzla City-ju i izgubio rezultatom 3:0, a golove su postigli Kuzmanović, Hadžić i Pantelić. Mostarcima ovaj poraz ne znači baš ništa, budući da su titulu proslavili prije nekoliko kola.
 
U Europska pretkola tako idu prvoplasirani Zrinjski, drugoplasirani Borac, te Sarajevo i Željezničar koji su završili na trećem, odnosno četvrtom mjestu.
 
Široki Brijeg je porazom od Leotara ali i rezultatima sa drugih utakmica koji mu nisu išli na ruku za sljedeću sezonu ostao bez Europe.
 
Navijači Veleža izazvali prekid utakmice u Posušju
 
Utakmica između Posušja i Veleža prekinuta je desetak minuta prije kraja i nastavila se tek nakon što je ispražnjena tribina s gostujućim navijačima. Naime, pri rezultatu 1:1 došlo je do komešanja na tribini gdje je bilo nekoliko desetaka navijača Veleža.
 
Intervenirala je i specijalna policija, a čak je i gostujući trener Nedim Jusufbegović pokušao apelirati na navijače da ne prave probleme. Ipak, glavni sudac Miloš Gigović nije htio čekati i povukao je igrače u svlačionicu, a utakmica se nastavila kada se isprazni tribina gdje su bili Veležovi navijači.  
 
Nastavak je trajao nekih 12 minuta, a u tom vremenu Posušje je došlo do pobjede 2:1 kojom su domaći potvrdili ostanak u ligi. Gigović je u 92. minuti dosudio jedanaesterac za Posušje, a s bijele točke pogodio je Gabrijel Boban. Inače, Nemanja Anđušić doveo je goste u vodstvo već u petoj minuti, a u 18. je izjednačio Tomislav Dadić. Tako je Branko Karačić donio Posušju ostanak u ligi i treću sezonu zaredom Premijer liga će se igrati na Mokrom Docu.