PREMIJER LIGA BIH Momčad Sarajeva visokim rezultatom slavila u Širokom Brijegu

NK Široki Brijeg i FK Sarajevo 2023
Sport1

U okviru posljednje utakmice 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, F.K. Sarajevo je u gostima savladao ekipu N.K. Široki Brijeg sa 1-3. Bordo tim je odlično otvorio utakmicu, te već u petoj minuti utakmice stigao do vodstva preko fenomenalnog pogotka Hamze Čatakovića.

U nastavku utakmice Tomašević je tražio jedanaesterac u 12. minuti utakmice, ali je dobio samo žuti karton zbog simuliranja. U 18. minuti utakmice dvije šanse za Široki Brijeg, ali u oba navrata sjajno intervenira Muhamed Šahinović, navodi 'Oslobođenje'.

U 23. minuti utakmice velika prilika za Sarajevo, ali se Ćataković poigravao, te nije uspio uposliti Ziljkića na drugoj strani. Dvije minute kasnije Vrančić je šutirao iz slobodnog udarca, ali je Josipović obranio njegov udarac.

U prvom dijelu Širokobriježani su još dva puta zaprijetili preko Pranjića, ali je to bilo jako loše, te je Šahinović ponovno sačuvao svoju mrežu. U finišu prvog dijela Ziljkić je realizirao jedanaesterac, te tako udvostručio prednost Bordo tima pred odlazak na pauzu.

Na početku drugog poluvremena viđena je jedna sporna situacija po mišljenju domaćih. Tomašević je napravio nepoteban prekršaj, a već je imao žuti karton. Međutim, sudac Sivac se nije ogalsio, te je došlo do kratkog koškanja nogometaša, ali Tomašević nije dobio žui karton.

U 62. minuti utakmice sjajan udarac Guliashvilija, ali stativa je spasila tada Širokobriježane. Na drugoj strani svoj udarac je oprobao rezervista Vukelić u 71. minuti utakmice, ali je lopta otišla preko gola. Novi pogodak za 0-3 stigao je u 79. minuti utakmice kada je nakon sjajnog kontranapada Ziljkić nesebično uposlio Oliveiru koji je zicer pospremio u mrežu domaćih na Pecari.

Nije Sarajevo prestalo sa napadima, već je u 85. minuti novu sjajnu priliku imao Ziljkić, ali ovoga puta je propustio šansu da postigne drugi gol na današnjem susretu. Konačan rezultat utakmice od 1-3 postavio je Bože Vukoja sa bijele točke u 92. minuti utakmice.