Premiership se odgađa do 1. lipnja, Fellaini zaražen koronavirusom

Fellaini
Getty Images

Zbog pandemije koronavirusa doći će do novog pomicanja engleske nogometne Premier lige. Prema pisanju engleskog Telegrapha, postoji mogućnost da se tamošnje prvenstvo nastavi tek 1. lipnja. Utakmice bi se igrale ubrzanim tempom i bez gledatelja, sve bi završilo već 27. lipnja, a nova bi sezona krenula krajem kolovoza.

Podsjetimo, najprije je odlučeno da se Premier liga nastavi 4. travnja, ali je uslijed komplikacija zbog širenja virusa sve pomaknuto za 30. travnja.

Ostatak nogometne Europe nada se da će početkom svibnja moći nastaviti prvenstva, ali prema posljednjim informacijama, sve je to pod velikim znakom pitanja, jer Europa ima prevelikih problema s koronavirusom, a svakog su trenutka brojke o žrtvama sve veće i veće.

Bivši veznjak Manchester Uniteda i belgijske reprezentacije Marouane Fellaini, koji se vratio u Kinu gdje trenutačno igra za Shandong Luneng, pozitivan je na koronavirus, objavio je u nedjelju kineski klub. On se vratio u Kinu u petak kako bi se priključio klubu, no nakon testiranja utvrdilo se da je pozitivan na koronavirus.

Bivši belgijski reprezentativac nije imao povišenu temperaturu ni druge simptome te je stavljen u karantenu, dodaje klub. Belgijac je tako postao prvi nogometaš u elitnom razredu kineskog nogometa koji se vratio u zemlju pozitivan na virus.