Premier liga BiH starta neregularna?

premier liga

Naime, jučer je trebao zasjedati Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na kojem su, između ostalog, tek trebale biti usvojene liste službenih osoba za novu sezonu, no IO je otkazan zbog nedostatka kvoruma, a u sezonu će se krenuti s popisom službenih osoba koje je predložila Komisija za suce i suđenje.
Podsjetimo, po pravilniku NS-a BiH o sucima i suđenju, član 4, Komisija za suce i suđenje dužna je dati prijedloge lista sudaca za Premier ligu Izvršnom odboru, koji potom treba dati zeleno svijetlo zaprimljenim listama. No, kako je sjednica IO-a otkazana liste će ostati neovjerene. - Liga će krenuti normalno, a liste mogu biti usvojene naknadno, ali ova situacija nikako nije dobra, čulo se jučer u NS-u.
Također, to nije jedini problem. Jedno od najodgovornijih tijela NS-a trebalo je danas raspravljati o budućim potezima po pitanju Statuta, zbog kojeg je “pukla veza” s UEFA-om i FIFA-om, a zbog čega NS-u BiH prijeti suspenzija. Upravo ovo otkazivanje Izvršnog odbora zbog nedostatka kvoruma je savršen primjer zbog čega je Skupština NS-a trebala usvojiti prijedlog novog Statuta. Ovo je očiti primjer blokade rada Saveza, a upravo su UEFA i FIFA novim statuom željele izbjeći da dolazi do ovakvih situacija. Također, bez Izvršnog odbora ne može se zakazati ni Skupština, a podsjetimo, u kolovozu bi se trebali održati izbori u Savezu. No, upitno je hoće li UEFA dozvoliti održavanje izbora jer Skupština nije prihvatila njezine prijedloge izmjena Statuta. U Savezu se nadaju da bi o tome pitanju trebali već danas dobiti neke informacije od Marcela Benza, stručnjaka za pravne poslove UEFA-e, kojem sigurno neće biti drago kada čuje da se Izvršni odbor nije sastao nijednom od održavanja Skupštine 16. srpnja na kojoj je odbačen UEFA-in statut.


Francuzi u posjetu Sarajevu,


Francuzi ne prepuštaju ništa slučaju - jučer je izaslanstvo tamošnjeg Nogometnog saveza drugi put u dva mjeseca posjetilo naš glavni grad. U Sarajevu će Francuzi još jednom obići stadion Koševo, na kojem će 7. rujna biti odigrana utakmica 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, te hotele u kojima bi mogli odsjesti.
- Francusko izaslanstvo dolazi kako bi se još jednom uvjerilo u uvjete koje će njihov tim imati prilikom gostovanja u BiH. Žele obići stadion Koševo koji smo prijavili za ovu utakmicu, te obići nekoliko hotela, s obzirom da još nisu izabrali gdje će biti smještena njihova reprezentacija. Prvi put su dolazili prije dva mjeseca, a njihov ponovni dolazak ukazuje da utakmici s bh. timom daju veliki značaj. Očito je da Francuzi u nove kvalifikacije ulaze maksimalno ozbiljno, odnosno da polako konsolidiraju svoje redove nakon kraha, krize i problema koji su imali na i nakon Svjetskog prvenstva, kazao je v. d. generalnog tajnika NSBiH Jasmin Baković.

dnevni list