Prema natjecatelju "Potjere", Wagner Santos Lago najbolji je strijelac u povijesti jedne britanske države

Wagner Santos Lago, Široki Brijeg, potjera

Igrač popularnog kviza "Potjera" na HRT-u od jučer se našao u središtu zbijanja šala među ljubiteljima najbitnije sporedne stvari na svijetu. Natjecatelj Ivan u natjecanju s lovcem "na ploči" legendarnog Brazilca Wagnera Santosa Laga smjestio je u velšku ligu.

Da bi se domogao veće svote novca, Ivan je morao odgovoriti na pitanje "Wagner Santos Lago najbolji je strijelac u povijesti čije Premijer lige?". Natjecatelj je odgovorio pod c) velške, što naravno nije ispravan odgovor jer Wagner, vrlo vjerojatno nikad nije ni bio u Walesu, a kamoli ispisao povijest tamošnjeg nogometa. Osim krivo navedenog odgovora, u igri su bili bosanskohercegovačko i izraelsko elitno natjecanje, a naravno da je ovaj "naturalizirani" Širokobriježanin rekorde obarao u Bosni i Hercegovini, ali i osvajajo srca svih nogometnih zaljubljenika kao jedan od najboljih igrača koji je kročio u ovu zajedničku ligu.

Wagner Santos Lago,Široki Brijeg,potjera

No, već iduće godine ovo pitanje bi moglo biti preformulirano, odnosno akteri bi se mogli zamijeniti budući da ovaj briljantni Brazilčev rekord opasno lovi Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog koji ove sezone kao i njegova momčad djeluje impresivno te ga samo 7 golova dijeli da izjednači Wagnerov rekord od 125 premijerligaških zgoditaka.

Wagner je u dresu Posušja i Širokog Brijega zabio je 125 pogodaka na prvenstvenim utakmicama, a ukupna brojka dolazi do 402 utakmice i 139 pogodaka. 

Zanimljivo je da se Brazilac još uvijek bavi aktivno nogometom. Prošle sezone je potpisao ugovor za HNK Kruševo koji se natječe u Županijskoj ligi, a njegovi protivnici najbolje osjete moć i znanje budući da i u petom desetljeću i dalje puni mreže protivnika.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.