PREKID KRIZE Sarajevo uvjerljivo svladalo GOŠK

Sarajevo GOŠK
Hazim Aljović

Nogometaši Sarajeva su u 23. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine večeras na Koševu pobijedili ekipu Goška sa 4:0.

Izabranici trenera Simona Rožmana prekinuli su niz loših rezultata i prvom pobjedom u proljetnom dijelu prvenstva priredili radost navijačima koji su kišnu subotnju noć odlučili provesti na tribinama stadiona "Asim Ferhatović Hase". 

Jedanaestom pobjedom u sezoni Sarajevo je preskočilo ekipu Veleža na četvrtom mjestu na ljestvici.

Od početka susreta Sarajevo je imalo terensku inicijativu, ali je dobro posložena obrana ekipe iz Gabele odolijevala svim napadima domaćih do 35. minute kada Hasić postiže vodeći pogodak. Nakon jednog auta sa desne strane lopta je došla do Hasića koji iz okreta s ruba šesnaesterca preciznim udarcem trese mrežu gostujuće momčadi. 

Do kraja poluvremena još jedan gol za Sarajevo, a ovaj put u strijelce se upisao Čataković koji je iskoristio ubacivanje Hasića, primio loptu na deset metara i pored uspavane obrane Goška matirao vratara Bobića.

Veliku priliku da smanje prednost Sarajeva gosti su imali u 58. minuti, kada je Kyeremeh spasio siguran pogodak. Musulin je pucao, a Kyremeh s gol linije glavom izbacio loptu.

Kazna je uslijedila na suprotnoj strani u 75. minuti. Kyeremeh je pucao, golman Goška odbio loptu na koju je natrčao Beganović i poslao je u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Beganović, koji ponovo na asistenciju Kyeremeha postiže svoj drugi gol i zaključuje ovaj susret.

Standings provided by Sofascore