Pregrađe pred punim tribinama došlo do naslova prvaka u Ljubuškom

Ljubuški, Liga mjesnih zajednica
Njihova momčad pobjednik je 15. malonogometne lige MZ-a, i to joj je ukupno drugi put, a naslov je osvojila pobjedivši odličnu ekipu Graba, višestrukog pobjednika ljubuške lige i osvajača Lige Hercegovine. Titula je osvojena pred posve ispunjenim Centrom malih športova, gdje je, reklo bi se, ipak bilo nešto više navijača Pregrađa nego Graba.

No, i jedni i drugi su uživali u igri renomiranih suparnika, koji su s pravom došli u samu završnicu. Grab je u početnim minutama imao terensku prednost, no već u 4. minuti Tomislav Bošnjak iz kontranapada dovodi Pregrađe u vodstvo 1:0. Igralo se taktički oprezno, Grab je i dalje imao više loptu u nogama, lopta je išla okolo, od noge do noge, ali obrana Pregrađana na čelu s vratarom Goranom Medićem nije se dala iznenaditi pa u prvom dijelu nije bilo promjene rezultata.

I u drugom poluvremenu igralo se približno na isti način, Grab je pleo mrežu na protivničkoj polovini, a Pregrađe je igralo zgusnutu obranu i prijetilo iz protuudara. Takva igra pokazala se uspješna za Pregrađe, kad je vratar Graba napustio gol i krenuo u napad, Marko Bošnjak je u 35. minuti pogodio prazna vrata i doveo Pregrađe u vodstvo od 2:0. Alen Mušan je uspio smanjiti na 2:1 u 38. minuti, ali Marin Vidović u posljednjoj minuti pogađa za konačnih 3:1.

- Prikazali smo karakter, pokazali kako se bori za svoju momčad. Imamo dosta vrlo dobrih individualaca, ali svi smo igrali za ekipu i zasluženo pobijedili - rekao je kapetan Pregrađa Tomislav Bošnjak. I sve pojedinačne titule otišle su u Pregrađe: najbolji igrač je Marko Bošnjak, najbolji strijelac Tomislav Bošnjak i najbolji vratar Goran Medić. Treće mjesto osvojila je ekipa Stubice/Zvirića/Bijače. U juniorskoj 8. MNL MZ-a pobjednik je Ljubuški 1, 2. mjesto osvojio je Prolog, a 3. Pregrađe. 

Vecernji.ba