FOTO  Predstavljen Petev, navijači BiH prosvjedovali ispred Saveza

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je na pres-konferenciji službeno predstavio novog izbornik reprezentacije Ivayla Peteva

Bugarski stručnjak u svom prvom obraćanju bh. medijima naglasio je da "zna koji ga posao očekuje, da ga se treba pustiti da radi, te da njegov rad treba cijeniti kroz rezultate".

-  Naravno da ću snositi odgovornost ako izostanu rezultati. BiH ima jako kvalitetnih igrača, pokušat ćemo da u kratko vrijeme igramo svi kao jedan. Siguran sam da će biti rezultata - kazao je 45-godišnji Petev. 

U osvrtu na trenutno situaciju u reprezentaciji, koja u prošloj godini nije zabilježila nijednu pobjedu, kao i vrlo tešku grupu u kojoj će BiH igrati u kvalifikacijama za SP, Petev je kazao da je atmosfera u ekipi najbitnija.

- Grupa je nezgodna, ali ćemo napraviti preduvjete sa svim snagama da izvučemo maksimum iz svih igrača i da idemo na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika. Moja očekivanja su jako velika, zato sam i prihvatio mjesto izbornika. Trebamo raditi, ja sam zbog toga došao, jer sam siguran da će biti rezultata. Moramo raditi svi kao jedna, moramo ići korak po korak i raditi za isti cilj. Pozitivna atmosfera će se vratiti kada vratimo dobre rezultate i dobru igru. Siguran sam da će se vratiti kult reprezentacije koji se zadnjih godina malo izgubio - kazao je Petev. 

S obzirom na to da se u bh. javnosti javio otpor publike i navijača BiH prema njegovom dolasku na čelo bh. momčadi, Petev je kazao da nikad ne odustaje, prenosi Fena.

- Uvijek sam radio pod velikim pritiskom, tako da mi to nije veliki problem. Radim svoj posao srcem, znam što mogu, nisam najpametniji i najljepši na svijetu. S obzirom na igrače koje imamo mislim da možemo napraviti dobar posao i to je glavni cilj - kazao je Petev. 

Naveo je da se do sada još nije čuo s igračima i da će za to imati prilike narednih dana.

Jedan od prvih zadataka Petevu će biti upoznavanje s domaćom ligom. 

- Gladat ću sve ekipe iz domaćeg prvenstva uživo, tako da ću se upoznati sa svim igračima za kratko vrijeme. Imamo igrače koji mogu odgovoriti na to što ja želim, da uvijek budemo dominantni, s dobrim posjedom, s više akcije i situacija za postizanje gola. Uvijek želim da moja ekipa bude dominantna - izjavio je. 

Petev je najavio da će imena članova stručnog stožera biti poznata u naredna dva tjedna nakon razgovora sa svim kandidatima.

Bugarski stručnjak je obećao predstavnicima medija da će tijekom svog mandata imati otvorenu i iskrenu komunikaciju. 

Četrdesetpetogodišnji bugarski stručnjak dobio je podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i na klupi reprezentacije BiH naslijedio je Dušana Bajevića.

Petev je najbolje rezultate ostvarivao s bugarskim Ludogorecom, s kojim je osvojio dvije titule prvaka Bugarske, dva Superkupa i jedan Kup. Bio je i izbornik bugarske reprezentacije koju je vodio u šest utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016.

Vodio je i zagrebački Dinamo, gdje je dobio otkaz nakon 35 utakmica, a posljednji angažman imao je u Jagielloniji.

Peteva već u ožujku očekuju prvi ispit u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., a uvodni susret reprezentacija BiH igra 24. ožujka u Finskoj. Tri dana kasnije u Zenici će odigrati prijateljski susret s Kostarikom, dok 31. ožujka dočekuje Francusku u kvalifikacijskoj utakmici. 

Grupa navijača, članova skupine ''BH Fanaticos'', okupila se danas ispred Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine uoči predstavljanje novog izbornika bh. reprezentacije Ivayla Peteva.

Sadržaj se učitava...

Okupljanje je ranije najavljeno na društvenim mrežama, a prema komentarima zahtijevaju poništenje izbora Peteva i ostavku članova Izvršnog odbora.

Nakon pola sata mirnih prosvjeda okupljeni navijači su se razišli.

Protukandidat Petevu bio je bivši kapetan bh. reprezentacije Sergej Barbarez, koji je uživao podršku javnosti i navijača, ali i pojedinih reprezentativaca.