Predsjednik Veleža u ponedjeljak pred sudom

Šemsudin Hasić, Predsjednik Veleža, FK Velež, FK Velež, Šemsudin Hasić, FK Velež, Šemsudin Hasić, Senad Husnić, FK Velež, Šemsudin Hasić, Senad Kevelj
Klix

Prvi čovjek FK Velež Šemsudin Hasić u ponedjeljak će biti saslušan od strane sudaca Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), piše Sport Centar.

Podsjetimo, Hasić se i dalje nalazi pod suspenzijom Nogometnog saveza BiH, koji mu je uz potpuno sumnjivo obrazloženje na godinu i pol zabranio bavljenje nogometom, odnosno obnašanje bilo kakve funkcije vezane za ovaj sport.

Suspenziju je Hasić dobio nakon nereda u Mostaru na susretu Velež – Borac, koji nije ni završen, a registriran je službenim rezultatom 0:3 za Borac, piše SCsport.ba.

Poslije susreta u Jablanici je napadnut sudac Sabrija Topalović, a prvi čovjek NSBiH Vico Zeljković je nakon svega rekao da je za sve kriv upravo Hasić, koji je, prema njegovim riječima, svojim izjavama doprinio da navijači Veleža urade to što su uradili.

Hasić je podnio nekoliko prijava, između ostalog prema Zeljkoviću i delegatu Dragomiru Đajiću. One su odbačene, ali je Velež nastavio pravdu tražiti pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

CAS je na službenoj stranici potvrdio da će se Hasić pred njegovim sucima naći u ponedjeljak, kada će biti saslušan u ovom predmetu.