PREDSJEDNIK NS BIH "Prijete mi smrću, ali se ne bojim, žao mi je pravih navijača Veleža"

Vico Zeljkovic
NS BiH

Jedna od glavnih vijesti proteklih dana u Bosni i Hercegovini proteklih dana jeste prekinuti susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca, a danas se predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković našao na meti huligana.

Susret Veleža i Borca jučer je službeno registriran rezultatom 3-0 u korist Borca, stadion 'Rođeni' je suspendiran na šest utakmica, predsjednik Veleža Šemsudin Hasić suspendiran je iz nogometa na dvije godine, mostarskom klubu su oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 10.000KM.

Nakon svih ovih događanja na adresu predsjednika Nogometnog saveza BiH Vice Zeljkovića stigle su prijeteće poruke prenosi portal Mondo.

“Od jučer sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve prijaviti MUP-u. Prijete mi ubojstvom i raznim glupostima, a mogu samo kazati da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba”, poručio je Zeljković.

On nije želio da komentirati pojedine sudačke odluke jer, kako je naglasio, to nije njegov posao.

“Nije moje da komentiram sudačke odluke. Postoji komisija u Savezu koja delegira suce, svakodnevno je u komunikaciji sa organima UEFA, organizira seminare, edukacije. Je li je to na nekom ‘high levelu’? Vjerovatno da nije i da nedostaju određene stvari, ali činjenica je da suđenje nije lošije nego što je bilo u prošlosti, nego se sada pokušavaju okrenuti teze jer nekim centrima moći nešto ne odgovara. Ali, to je njihov problem”, poručio je Zeljković, koji je potom dodao da neće biti tolerancije za slične događaje:

“Tako je. Zahtijevat ću još da se rade izmjene i dopune disciplinskog pravilnika i kazne moraju biti znatno drastičnije!”

Istaknuo je da mu je žao istinskih ljubitelja nogometa u Mostaru, kojih je puno više od onih koji su napravili nerede u duelu s Banjalučanima.

“Žao mi je svih istinskih navijača Veleža. Siguran sam da više od 90 posto navijača kluba sa povijesti i tradicijom su pravi navijači, koji vole svoj klub i morat će ispaštati i ne gledati utakmice na svom stadionu zbog određene grupe ljudi, ako se mogu nazvati ljudima”, rekao je Zeljković na kraju.