Predsjednik Gorice za Hercegovina.info o Lovriću u BiH reprezentaciji, ali i Sergeju Jakiroviću

Nogometaš HNK Gorice Kristijan Lovrić igra najbolju sezonu karijere. U aktualnoj sezoni najbolji igrač momčadi Siniše Oreščanina postigao je je 14 golova u prvenstvu ove sezone, a prvo mjesto na ljestvici strijelaca dijeli s Mierezom iz Osijeka. Ne tako davno Lovrić je igrao u lokalnom zagrebačkom klubu Kustošiji, a danas je jedan od najboljih igrača HNL-a i njegova vrijednost prema Transfermarktu je 5,5 milijuna eura.

Ovih dana pojavila se informacija kako bi Kristijan Lovrić mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zmajeve je preuzeo Ivaylo Petev nekadašnji trener Dinama koji Lovrića jako dobro poznaje.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko ne isključuje tu mogućnost.

"Ne mogu reći koliki je postotak da se to dogodi. Sigurno, ako on ima opcije za dobivanje državljanstva i ukoliko donose tu odluku onda je moguće. Ja ne znam u kojem smjeru on razmišlja i kako će sve završiti. Ono što ja mogu reći, ja znam da je on igrač i za reprezentaciju Hrvatske. Međutim u ovom trenutku, na njegovoj poziciji u reprezentaciji Hrvatske teško može dobiti mjesto. U budućnosti sigurno da može, ali koliko tu ima strpljenja, ja ne mogu reći ništa. On je u ovom trenutku fokusiran isključivo na Goricu i sigurno će dati sve od sebe da Gorica uđe u Europu, a ovaj dio s reprezentacijom on ne želi komentirati. Ono što je sigurno da su sve opcije otvorene", kaže Črnko za Hercegovina.info.

Zadovoljan je predsjednik hrvatskog kluba kako ekipa igra u prvenstvu.

"Mi smo prezadovoljni s obzirom na plasman i situaciju koja nam se događa. Ušli smo kvalitetno u proljeće i napravili nekoliko kvalitetnih utakmica u nizu i čvrsto držimo treće mjesto. Imamo značajnu bodovnu prednost ispred Rijeke i Hajduka. Naš konačni cilj je izboriti plasman u Europu, a mislim da to možemo. Moramo sve uzeti bodove doma, a onda bi bili sigurni."

U izgradnji Gorice znatnu ulogu je imao i sadašnji trener HŠK Zrinjski.

"Sergej Jakirović je jedan od trenera koji je ostavio veliki trag u Gorici. U nekom spletu nesretnih okolnosti i naših ambicija on je otišao. No, definitivno je on trener kojem je Gorica ostavila širom otvorena vrata. Sami start nije bio toliko dobar, ali mi smo mu dali priliku i imali smo strpljenje te nam je on vratio na najbolji mogući način. Sigurno će biti dobrih i loših stvari u Zrinjskom, ali ako se njemu da kontinuitet, vjetra u leđa, zrak i slobodan prostor on će to odlično vratiti."

Ne prati Premijer ligu BiH ali...

"Iskreno ne pratim osobno previše nogomet u BiH, ali naša skautska služba stalno prati. BiH je podneblje u kojem uvijek iskoči igrač koji je ne samo za Goricu nego i za Dinamo, Osijek i veće klubove. Može se dogoditi da već na ljeto dovedemo nekoga iz BiH", kazao je predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.