PREDSJEDNIK GORICE "Jakirović kao naš trener? To je filmska znanstvena fantastika..."

Nenad Črnko Gorica

Gorica prolazi kroz najturbulentniju sezonu otkako je u HNL-u. Već je promijenila dva trenera pa su klub tako napustili prvo Samir Toplak, a onda i Igor Angelovski. Momčad iz Velike Gorice trenutno se nalazi na zadnjem mjestu HNL-a sa sedam bodova i prvi je kandidat za ispadanje iz lige, a funkciju privremenog trenera obnaša Mensur Mujdža, donedavni trener juniora.

S obzirom na to da je potpuno jasno kako je Mujdža prijelazno rješenje dok se ne pronađe iskusna opcija kojoj bi se klupa Gorice predala na dulji period, odmah nakon završetka prvenstva krenule su priče o tome tko bi mogao biti taj. Jučer navečer u Sportskim novostima se pojavila vijest da Nenad Črnko i Mario Brkljača, predsjednik i sportski direktor Gorice, rade na tome da u Veliku Goricu na trenersku poziciju vrate Sergeja Jakirovića.

Črnko tvrdi da nije pričao s Jakirovićem

Jakirović je uspješno vodio Goricu kada je tek ušla u Supersport HNL, a sada radi sjajan posao s mostarskim Zrinjskim i na putu je da obrani naslov prvaka BiH pa se njegov povratak u Goricu u ovom trenutku ne čini osobito realnim, piše Index.

"Ovo mi je prvi glas da pregovaram s Jakirovićem. On ima ugovor sa Zrinjskim i tamo radi sjajan posao, to što se piše je filmska znanstvena fantastika. Naravno da bismo voljeli imati Jakirovića u Gorici, tko ne bi? Bio bi dobar trener za svaki klub u HNL-u, ali ja nisam pričao ni s kim, nemam pojma odakle se ta priča pojavila", kratko nam je rekao Črnko. 

Za transfer stratega Plemića ne pomažu ni kumske veze. Podsjetimo, Sergej Jakirović kum je s Mariom Brkljačom, sportskim direktorom Gorice.