PREDRAG JURIĆ Petković igra kao ja nekada, a Zrinjski se mora bazirati na domaće igrače

Predrag Jurić
Ilustracija/hercegovina.info

Nogometaši zagrebačkog Dinama večeras će u Moskvi u okviru 2. kola skupine K Europske lige gostovati kod ruskog CSKA. Težak ispit će to biti za igrače Zorana Mamića.  Nekadašnji centarfor zagrebačkih Modrih, legendarni Predrag Jurić, večeras daje prednost Rusima.

"CSKA je po meni favorit u večerašnjoj utakmici. No, Dinamo ima svoju kvalitetu kojom tu razliku i prednost Rusa može nadomjestiti i izvući pozitivan rezultat. Jedno je sigurno, Dinamo se večeras ne smije braniti", ističe Jurić za hercegovina.info.

Apostrofirao je Jurić posebno Nikolu Vlašića.

"Njemu samo kapa do poda. Dečko igra odlično i u svom klubu i u reprezentaciji Hrvatske. Jutros sam čitao i jednog ruskog novinara, koji kaže kako je Nikola trenutno najbolji igrač njihove lige. O njemu se ne treba puno govoriti."

Jurić kaže kako je ovo malo drugačiji Dinamo od onog Nenada Bjelice.

"Neke promjene su nastupile i treba tu još vremena da se sve posloži. Činjenica je da Dinamo ne igra danas, kako je igrao u to vrijeme. Ruku na srce, više prilike daje se mladim igračima poput Lovre Majera. To su sve odlični i talentirani igrači i treba ih se istrpjeti."

O Bruni Petkoviću koji je u maloj krizi Predrag Jurić ima samo riječi hvale.

"Osobno sam bio u svoje vrijeme sličan njemu. On voli igrati, a i asistirati, a po meni je asistencija poput pogotka. Bruno je za mene top klasa i pravi igrač, s njim se treba razgovarati i vidjeti što ga muči. Najgore je nekome okrenuti leđa. On je veliki kapital za reprezentaciju Hrvatske, ali i za Dinamo."

Dinamo je danas pogodila i tužna vijest o smrti Slavena Zambate: "On je bio velika plava devetka. Sigurno je kako je to veliki gubitak za sve."

Sa svojim Jarunom koji se natječe u 3.HNL, Jurić niže dobre igre.

Predrag Jurić

"Klub ima odličnog predsjednika i jako je dobro organiziran. Jedino što nam nedostaje su malo bolji uvjeti. Sa suradnicima sam posložio stvari u momčadi i za sada sve dobro ide. Prvi smo na ljestvici, a prošli smo dalje i u Kupu. Mogu reći kako sam jako zadovoljan u Jarunu."

Nismo se mogli ne dotaknuti mostarskog gradskog derbija koji je pred nama.

"Zrinjski se treba početi bazirati na svoje igrače. To mora biti domaća okosnica pojačana s nekoliko kvalitetnih igrača sa strane i onda će to biti jako dobro. Mislim da se Velež nakon nekoliko godina krize stabilizirao. Uz ekipu tu su i druge stvari, poput izgradnje stadiona i idu naprijed. Neka utakmica bude fer, sportski i korektna i neka pobjedi nogomet", rekao je u razgovoru iz Zagreba za hercegovina.info Predrag Jurić

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.